Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 25006 tot 25010
Bron: refdag.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Dijsselbloem waarschuwt voor bitcoin

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën sluit zich aan bij waarschuwingen van De Nederlandsche Bank (DNB) voor virtuele valuta als de bitcoin. „Je hebt geen enkele garantie dat ze hun waarde houden. Op het moment dat je instapt, besef dan wel dat het morgen niets meer waard kan zijn”, zei Dijsselbloem dinsdag in zijn wekelijkse gesprek bij RTLZ.

Op de bitcoin, de litecoin en andere vergelijkbare virtuele valuta wordt geen toezicht gehouden door DNB. Het zijn ook geen erkende betaalmiddelen en garanties of waarborgen zijn er evenmin. Dijsselbloem zei dat de bitcoin enerzijds „hip en leuk” is, maar dat de munt hem tegelijk zorgen baart.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Het bloedbad in goud en zilver

Op beurs.com publiceren we zo veel mogelijk de twee kanten van de medaille, zeker als het over goud en zilver gaat. Beide edelmetalen laten geregeld een glimp van hoop zien, maar tot nu toe volgde er steeds een teleurstelling - nu ook weer. Na een korte short covering bounce eind november is de maand december weer in mineur begonnen, met de goud- en zilvermijnen op kop.

Een sterkere dollar door hogere rentevoeten heeft ertoe geleid dat grondstoffen werden verkocht, met goud en zilver op kop. Deze gingen door enkele technische steunniveaus waardoor extra verkopen in gang werden gezet. Zo ook bij de mijnen waarbij de HUI door de psychologisch belangrijke grens van 200 punten zakte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Bitcoins succes kent vele navolgers

Bitcoins zijn het meest spraakmakend, maar deze digitale munt bevindt zich in een wereld die veel dichter bevolkt is dan algemeen wordt aangenomen. Er zijn namelijk tientallen van deze valuta’s, waarbij de ene al bekender in de oren klinkt dan de andere. Wie het liever moeilijk maakt: sommigen spreken van cryptovaluta’s.

Er is nog één zaak die deze cryptovaluta’s gemeen hebben: ze hebben allen een indrukwekkend parcours afgelegd, al dan niet met vallen en weer opstaan. Dat bitcoins fiks duurder zijn geworden is algemeen geweten: amper 1 jaar geleden kon er nog op $15 gekocht worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

De visie van Peter Schiff

Peter Schiff is een internationaal geaccepteerde econoom die veel kritiek uit op de huidige gang van zaken. Hij kaart de problemen aan zoals ze zijn. Hij heeft een unieke visie op het globaal gebeuren zonder te diep in details te gaan. Hieronder ziet u een zeer interessant interview van Schiff met Londen Real.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

5 economische trends waar Amerikanen dankbaar zijn

Het economisch plaatje begint er langzamerhand beter uit te zien. De macrocijfers geven hoop op een verdere verbetering, zowel in de VS als in Europa. Neil Irwin van de Washington Post)ziet 5 economische trends waar Amerikanen dankbaar voor mogen zijn

De eerste factor ligt eigenlijk voor de hand. Amerikaanse bedrijven ontslaan minder mensen en daardoor wordt de arbeidsmarkt sterker en sterker. De werkloosheid blijft weliswaar hoog, maar het aantal mensen dat om een werkloosheidsuitkering vraagt is afgenomen. In december 2007 waren dat er nog gemiddeld