Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 25011 tot 25015
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Goudmijnen trekken veel geld aan

Een van dé referentiepunten op het gebied van goudmijnen zijn de ETF's GDX en GDXJ. Hoewel deze indexen dit jaar meer dan halveerden, blijven beleggers geld pompen in deze indexen. Als het echt zo slecht zou gaan met de goudmijnsector, dan zouden investeerders de goudmijnen volledig links laten liggen - wat duidelijk niet het geval is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

'Iets meer dan dertig pensioenfondsen onder dekking'

Iets meer dan dertig pensioenfondsen in Nederland zitten nog onder de vereiste dekkingsgraad van 105 procent. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Bitcoins kunnen naar… $1 miljoen

Bitcoins zijn dit jaar al extreem in waarde opgelopen. Dat wil niet per definitie zeggen dat de race naar de top al ten einde is. Mogelijk zelfs in tegendeel als we Hugh Hendry mogen geloven.

Hugh Hendry behoort tot de meest gevolgde hedge fund managers ter wereld. De oprichter van Eclectica Asset Management geldt als toonaangevend. Meer over de hedge fund manager leest u hier en hier. Hendry behoort tot de laatste bears die de handdoek in de ring gooiden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Luchtvaartmaatschappij Qantas schrapt duizend banen

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas schrapt duizend banen. Dat heeft ceo Alan Joyce vandaag aangekondigd. Volgens Joyce staat het bedrijf voor een immense uitdaging, nu het de zes voorbije maanden tot 200 miljoen euro verlies heeft geleden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Moody's verbetert ratingvooruitzicht Spanje

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de vooruitzichten voor de Spaanse rating opgetrokken van negatief naar stabiel. Het heeft naar eigen zeggen akte genomen van de stabilisering van de economie in het land en van de verbetering van de vooruitzichten op middellange termijn.