Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 25011 tot 25015
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Chinese aandelen markt rijp voor forse inhaalslag

China gaat flink hervormen zo zagen we vorige week. En dat is goed nieuws voor velen, inclusief beleggers. De Shanghai Composite Index viert alvast een feestje.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Bitcoin naar de $600!

Een speculatieve manie of een toekomstige valuta? Dat is de vraag die steeds meer mensen zullen hebben als ze het koersverloop van Bitcoin zien. De virtuele munt breekt bijna iedere dag records en staat op het moment van schrijven al boven de $600. Dat terwijl de prijs gisteren nog $500 was. Hoe lang gaat dit goed??

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Goud door de geschiedenis heen

Door de eeuwen heen is goud altijd van grote waarde geweest. Waarschijnlijk gaan de eerste bewerkingen van goud zo’n 5 millennia terug. De wereld kende toen een centralisatie tussen de rivieren de Tigris en de Eufraat in Irak. De grond was zeer vruchtbaar en dus geschikt voor landbouw en vee. Het Sumerische Rijk kende daar op zijn hoogtepunt zo’n 80.000 inwoners. De oudste opgravingen van bewerkt goud komen uit deze streek.

[...]

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Vooruitziend China koopt en bouwt goudkluizen

Een reusachtige kluis, waar maar liefst 2000 ton goud in bewaard kan worden is in Shanghai geïnstalleerd. Gekocht op de groei, zoals mijn moeder vroeger altijd zei, wanneer ze een trui voor me kocht die nog wat te groot was. Waarschijnlijk zal deze kluis wel weer vlug gevuld raken, want er is afgelopen tijd veel goud gekocht, het zal voor heel het jaar 2013 rond de 1000 ton uitkomen, aldus de World Gold Council.  Dat zou dan een stijging van 29% zijn in vergelijking met vorig jaar. China zal hierdoor India voorbij streven als grootste koper van goud ter wereld.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Betalingsachterstand op hypotheken in Ierland naar 17%

De betalingsachterstand op hypotheken blijft maar stijgen in Ierland. Was er eind 2009 nog een achterstand van tenminste 90 dagen op 5% van de uitstaande hypotheken, nu is dat al 17%. Veel banken zitten in hun maag met slechte leningen en moeten nog driekwart van deze probleemhypotheken herstructureren.