Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 25011 tot 25015
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

ECB verlaagt rente naar 0,25 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente van 0,5 naar 0,25 procent. De rente bereikt daarmee het laagste niveau ooit in de geschiedenis van de muntunie. 

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

Column Kees de Kort | Een nog grotere sukkel

De bedrijven lopen vooruit op de gehoopte groei van het consumentenvertrouwen. Maar die consumenten pakken het stokje nog niet op, constateert economiecommentator Kees de Kort. "Ze gaan weer spullen maken, maar ik begin zo het idee te krijgen dat het meer voor de voorraad is dan voor iets anders."

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

Minimumloon stijgt met half procent

Dat blijkt vrijdag uit een publicatie van de Staatscourant, de uitgave waarin beslissingen van de overheid worden gepubliceerd.

Het wettelijk brutominimumloon voor werknemers van 23 jaar en ouder gaat naar 1.485,65 euro per maand. Tot eind 2013 ligt dat bedrag nog op 1.477,80 euro. Dit inkomen geldt voor mensen met een volledige werkweek.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

5 ongewone indicatoren die wijzen op economisch herstel in de eurozone

Sunrise. De laatste economische outlook van de Europese Commissie geeft allesbehalve de indruk dat de EU op het goede spoor zit. De EC heeft de voorbije 2 jaar haar voorspellingen omtrent de economische groei in de eurozone In elk halfjaarlijks rapport naar beneden moeten herzien; de verwachtingen inzake werkloosheid moesten telkens opnieuw naar boven worden bijgesteld.

Voeg daar aan toe de dreiging van deflatie en de koppig sterke euro en men begrijpt waarom de doorsnee Europeaan niet echt vrolijk rondloopt.

Toch is het niet alles kommer en kwel. Een aantal niet-alledaagse indicatoren wijst wel degelijk op beterschap:

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 7 november 2013