Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 25041 tot 25045
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Is deflatie iets om schrik voor het hebben?

Als overheid – eender welke – is deflatie zeker iets om te vrezen.  Letterlijk betekent dit de krimp van de geldhoeveelheid.  Nu zult u zeggen : dat is toch zeker niet aan de orde want alle grote overheden – Verenigde Staten, Japan en de EU – drukken geld bij als gek.  En toch…het is hun grootste schrik, dat waar ze ‘s nachts zwetend van wakker worden.  Wij als burgers zien dit gevaar niet maar hoeven het ook helemaal niet te vrezen want het zou betekenen lagere prijzen.  Een economie kan alleen maar groeien door meer bestedingen, meer uitvoer, meer consumentenuitgaven.  Wanneer de prijzen van allerhande in dalende trend gaan zullen consumenten en investeerders hun uitgaven uitstellen in de zin van “morgen wordt alles toch goedkoper”.  Maar dan heb je de poppetjes wel aan het dansen; een Japan-scenario zoals van 1989 tot 2013 zien overheden heel ongaarne komen, terwijl het voor de burger dan net fijn wordt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Meer woningen verkocht in oktober

In oktober zijn 16,7 procent meer woningen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook vergeleken met september 2013 is er sprake van een stijging, namelijk 6,9 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 november 2013

UBS ziet inflatie in de VS terug aantrekken

Volgens UBS is de kans groot dat we een opstoot gaan zien van inflatie eerder dan dat inflatie afzwakt tot deflatie, zeker in de Verenigde Staten. De componenten die voornamelijk verantwoordelijk waren voor de dalende inflatie - trekken terug aan de laatste maanden. Als deze trend zich verder zet, zal inflatie terug in de lift zitten, aldus Business Insider.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Goud lokt weer professionele beleggers

Het sentiment op de goudmarkt lijkt voorzichtig te kantelen. Hoewel er nog geen reden is de vlag uit te steken, ruiken contrair ingestelde professionele beleggers hun kans.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 november 2013

IJzererts in record hoeveelheden richting China

Het zal de meeste economen allicht zijn ontgaan, maar de prijs voor ijzererts bevindt zich volop in een bull markt. Naar de drijfveer achter de prijsstijgingen hoeft niet lang gezocht te worden. De vraag naar ijzererts vanuit China heeft recent een nieuwe piek bereikt.