Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 25041 tot 25045
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

'Twitter verhoogt introductieprijs opnieuw'

Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal woensdag op gezag van handelaren die zijn ingelicht door banken die de beursgang begeleiden.

De introductiekoers zou nu 25 tot 28 dollar gaan bedragen. Maandag verhoogde Twitter de beoogde bandbreedte van 17 tot 20 dollar naar 23 tot 25 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

Dit is de grootste zorg van het moment, en de Fed is de oorzaak

Het beleid van de Amerikaanse centrale bank, dat sinds 2009 is gericht op kwantitatieve verruiming, veroorzaakt geen inflatie maar juist deflatie. Dat is de boude, maar prikkelende stelling die Michala Marcussen inneemt, het hoofd van de economenafdeling van Société Générale.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

Aantal miljardairs neemt toe

Het aantal miljardairs is dit jaar toegenomen ten opzichte van 2012. Momenteel zijn er wereldwijd 2170 mensen met een vermogen van ten minste $1 miljard.

In totaal beheren zij $6,5 biljoen, zo blijkt uit de Billionaire Census van onderzoeksbureau Wealth-X en de Zwitserse bank UBS. Volgens de studie is de wereld dit jaar tien miljardairs rijker.

Bron: bitkoers.nl
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

Bitcoin bereikt recordhoogte

De afgelopen weken werd al zichtbaar dat Bitcoin op weg was naar een nieuw record. In april werd kortstondig een piek behaald van 266 dollar. Menigeen sprak daarna over een zeepbel toen ze zagen dat de koers in enkele uren zwaar kelderde. Desondanks werd vandaag een nieuw hoogtepunt gehaald van 272 dollar op de Japanse handelsplaats Mt.Gox. Aan het begin van de zomer stond Bitcoin erg laag, op het dieptepunt zo’n 70 dollar. Terugkijkend komt dat neer op een waardestijging van bijna 400% in 5 maanden. In oktober zag je een sterke spurt naar boven en verdubbelde de virtuele munt in waarde.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Nieuwe bewijzen voor prijsmanipulatie ruwe olie

Vier handelaren in ruwe olie claimen sterke bewijzen te hebben dat verschillende olieconcerns, waaronder Shell, BP en Statoil, jarenlang prijsafspraken hebben gemaakt. Dat staat te lezen in een aanklacht bij een rechtbank in Manhattan, New York.