Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 25051 tot 25055
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Massale betogingen in Oekraïne en Thailand – burgers eisen gehoord te worden

Zowel in Oekraïne als in Thailand vinden demonstraties plaats met geweld en arrestaties tot gevolg, echter om heel verschillende redenen.  Een en ander toont wel aan dat de burgers meer en meer mondig worden en een stem willen waarnaar geluisterd wordt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Goud: Love Trade zal het winnen van de Fear Trade

Er zijn twee verschillende redenen waarom de mensen fysiek goud willen kopen. We hebben de westerlingen die zich willen indekken tegen onkunde en chaos door de westerse overheden en hun monetair beleid en er zijn de oosterlingen die goud kopen omdat dit binnen hun cultuur past, de Fear Trade tegen de Love Trade. Daar de Fear Trade van zijn pluimen verliest, staat de Love Trade klaar om het roer over te nemen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 2 december 2013

Perth Mint ziet verkoop goud en zilver in november dalen

De Perth Mint heeft in november minder fysiek goud en zilver verkocht dan in de maand oktober. Vooral goud vond minder gretig aftrek, want de verkoop viel 31% lager uit dan een maand eerder. De verkoop van zilver daalde met slechts 1,7%. Vergeleken met vorig jaar verkoopt het munthuis veel meer goud en zilver.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 2 december 2013

Zwarte markt voor goud floreert in India

Door hogere importheffingen en importquotas is goud steeds moeilijker te krijgen in India. Daardoor zijn de premies ook verder opgelopen en is het dus lucratiever geworden om goud te smokkelen. Het prijsverschil met gesmokkeld goud loopt in sommige gevallen op tot $200 per troy ounce. Juweliers vragen daarom om een halvering van de importheffing naar 5%.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 2 december 2013

IJslanders hoeven deel hypotheek niet meer te betalen

De IJslandse regering helpt huiseigenaren met een te hoge hypotheekschuld. Ruim 80 miljard kronen aan hypotheekschuld wordt kwijtgescholden en daarnaast wordt er 70 miljard kronen belastingvoordeel gegeven op het aflossen van schulden met pensioenvermogen. In totaal gaat het om een schuldverlichting van ruim €900 miljoen.