Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 25066 tot 25070
Bron: thestorycorner.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

De eerste bank ging ook al op zijn gat

Het schuldenplafond, de economische crisis, een veranderende markt en het opraken van verscheidene grondstoffen. The economie kent sinds lange tijd niet zoveel onrust als nu. Het banksysteem lijkt niet goed te werken, maar desondanks gaan we gewoon verder op dezelfde manier… tot de bubbel barst. Hoe is dit systeem ontstaan?

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Zal die spaardersheffing er dan toch komen?

Een maand geleden kwam het IMF met een rapport waarin gesproken werd over een spaardersheffing. Gisteren deed het IMF een persbericht de deur uit, waarin ze feitelijk aangeven dat het een storm in een glas water is. Maar gelooft u dat? Marketupdate heeft een analyse van de spaardersheffing.

Bron: aandelen.com
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Doodgewone jongen werd miljardair door te beleggen in één aandeel

De meeste beleggers denken dat ze tientallen of zelfs honderden goede beleggingen moeten doen om een vermogen op te bouwen via de beurs.

Stewart Horejsi bewijst hier het tegendeel. Hij nam slechts één beslissing: aandelen Berskhire Hathaway kopen. En telkens wanneer hij later nieuwe fondsen beschikbaar kreeg, ging het geld opnieuw naar Berkshire.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

De nieuwe generatie loonslaven

Is dit waar we naartoe willen of erger : is dit reeds de realiteit?  Ontmoet : de Japanse Loonslaaf.  Om 5 uur ‘s ochtends in de metrotrein, lange dagen, keihard werken – en dan jezelf laten vollopen in een karaokebar voor de laatste trein terug naar huis.  De Slapende Loonslaaf – Tijd.be maakte er opvallende beeldreportage over.  ‘t Is schrijnend om aan te zien.  Mensen als robots.  De Fransen hebben er een treffende term voor : Métro, boulot, dodo.  Hij komt van een gedicht uit 1951 :

Au déboulé garçon pointe ton numéro/Pour gagner ainsi le salaire/D’un morne jour utilitaire/Métro, boulot, bistro, mégots, dodo, zéro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Grieken leggen vandaag massaal werk neer

Griekse leraren, ambtenaren en luchtverkeersleiders leggen vandaag het werk neer. Met een 24 uur durende staking protesteren de Grieken tegen de bezuinigingen die geldschieters het land oplegden vanwege de 'bailout', de financiële reddingsoperatie.