Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 25076 tot 25080
Bron: ftm.nl
Geplaatst: zaterdag 16 november 2013

Het vrijblijvende gelul van Euro-critici

Het opheffen van de euro zal volgens columnist Robin Fransman leiden tot een ontregeling van de economie die het omvallen van Lehman doet verbleken. Hij verzoekt euro-critici om een financiële bijsluiter bij hun alternatieve voorstellen te presenteren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 november 2013

FNV dreigt met staken tegen bezuinigingen

In het verzet tegen bezuinigingen zijn stakingen in de zorg en bij de sociale werkplaatsen niet uitgesloten. Dat zei FNV-voorzitter Ton Heerts zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: zaterdag 16 november 2013

Pensioen-bv is heilig

Ondernemers zijn amper van plan gebruik te maken van een tijdelijke belastingverlaging waarmee de overheid de ondernemers aanzet zichzelf dividend uit te keren. Dat blijkt uit een enquête van TNS Nipo, uitgevoerd in opdracht van Het Financieele Dagblad.

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: zaterdag 16 november 2013

Met spoed personeel gezocht

De KLM moet 100 nieuwe piloten aannemen en 600 tot 700 huidige krachten omscholen, vanwege een pensioneringsgolf en nieuwe toestellen. Dat heeft de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) zaterdag laten weten. De pilotenvakbond voert gesprekken met de luchtvaartmaatschappij om te zorgen dat die operatie vlot verloopt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 16 november 2013

Crisis in 2014 of geraken we uit de put?

De Nederlandse economie is officieel uit recessie want groeide in het derde kwartaal met 0,1 %, na 4 kwartalen van daling.  In Visie op 2014 schrijft de Rabobank wel dat de werkloosheid verder zal oplopen volgend jaar.

Dat we moeten stoppen met bezuinigen omdat de schuldenproblemen bij consumenten, banken en overheid nu al verhinderen dat er een krachtig herstel komt.  Het woord “stagnatie” valt zelfs en we mogen al blij zijn met een nulgroei volgend jaar.  Een domper op de “feestvreugde” dus…