Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 25076 tot 25080
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Extra miljarden nodig bij Spaanse banken

Dat is het gevolg van gewijzigde boekhoudregels voor geherfinancierde kredieten, aldus de Spaanse centrale bank woensdag.

Het gaat om een eerste raming van de Banco de España op basis van informatie uit de banksector.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Lagere maximale hypotheek in 2014

Door de dalende koopkracht en lagere hypotheekrentes daalt het maximale hypotheekbedrag dat Nederlanders vanaf 1 januari 2014 kunnen lenen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

'Loonstijging nog altijd onder inflatie'

Dat betekent dat het salaris van de meeste werknemers die onder een cao vallen onvoldoende compensatie biedt voor de gestegen prijzen van goederen en diensten. 

In oktober was de gemiddelde afgesproken loonstijging 1,6 procent, 0,2 procentpunt hoger dan in september. AWVN verwacht voor zowel heel 2013 als heel 2014 uit te komen op een gemiddelde loonstijging van 1,5 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

“Op een gegeven moment zal de Fed een soort goudstandaard moeten invoeren”

Er is niets dat de Federal Reserve kan doen om de huidige depressie op te lossen. De Amerikaanse economie heeft structurele veranderingen nodig en die moeten door Washington genomen worden. Maar bij de Fed denken ze nog steeds dat ze goed bezig zijn - tot de hel los barst, dan hadden ze het weer niet zien aankomen. Op dat moment zal de Fed een soort van goudstandaard invoeren, niet omdat ze dat willen - maar omdat dat de enige optie is die het vertrouwen kan herstellen, aldus Jim Rickards.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Goud heeft alleen een correlatie met…

Een grondig onderzoek door de World Gold Council naar de correlatie van goud met andere asset classes bracht enkele verrassende uitkomsten aan het licht.

Juan Carlos Artigas, Hoofd Research bij de World Gold Council, is een overtuigd ‘believer’ in goud. Hij publiceerde een uitgebreide studie over dit edelmetaal en over de evolutie van de goudprijs, waarbij onder andere werd onderzocht naar mogelijke correlaties met andere activa klassen.