Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 25101 tot 25105
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Adecco ziet opnieuw stijgende vraag naar arbeid

Uitzendconcern Adecco heeft in het derde kwartaal de vraag naar arbeid in veel Europese landen weer zien aantrekken. Dit zei topman Patrick De Maeseneire van de grootste uitzender ter wereld bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Traditioneel bankentoezicht is niet meer van deze tijd.

De verontwaardiging over de boete voor Rabobank voor hun rol in de mega-Libor fraude was best wel aandoenlijk. Uitspraken als “zélfs de Rabobank” of “ook deze coöperatieve bank?” Hoe naïef! Natuurlijk ook bij de Rabobank.

Sterker nog, de mailwisselingen van Rabo-handelaren, als bewijs van deze Liborfraude, waren al sinds 2009 in het bezit van de compliance-afdeling van de Rabobank in Utrecht, maar er werd niets mee gedaan. Dat was het idee.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Nieuwe technologie bezig aan onstuitbare opmars

De ontwikkelingen in de technologie sector gaan razendsnel. Amper bij te benen voor beleggers, terwijl de maatschappij meermalen zelfs achter de feiten aanloopt.

Weet u het nog? Nog maar 16 jaar geleden versloeg computer Deep Blue schaakmeester en wereldkampioen Gary Kasparov in een schaakwedstrijd. Dat gold als een belangrijke doorbraak. Sindsdien is het wat stilletjes geweest op het schaaktoneel, maar de ontwikkelingen hebben zeker niet stilgestaan. Computers hebben een flinke evolutie doorgemaakt en dat zal stilaan toch voor problemen gaan zorgen

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

4 Groeilanden staan aan de vooravond van belangrijke verkiezingen

Beleggers hebben meestal vooral aandacht voor de macrocijfers, maar ook de politieke factoren mogen niet uit het oog verloren worden. Maar liefst 4 Groeilanden staan aan de vooravond van belangrijke verkiezingen en die kunnen voor nogal wat opschudding zorgen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Amerikaanse grootbanken verwachten stijging goudprijs

De netto long positie op goudfutures die de Amerikaanse grootbanken aanhouden, is tussen 3 september en 1 oktober gestegen met 13.101 contracten naar 58.007. Deze gegevens worden door de CFTC bijgehouden in de Bank Participation Reports.

We hebben er hieronder een grafiek van gemaakt. Het is de op één na grootste netto long positie die de 3 tot 5 grootste Amerikaanse banken hebben aangehouden sinds ze afgelopen juni voor het eerst netto long gingen op goudfutures.