Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 25106 tot 25110
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Deflatie dreigt in Zuid-Europa en Ierland

Het gemiddelde prijspeil in Griekenland en Cyprus is in oktober stevig gedaald, terwijl deflatie ook op de loer ligt in Spanje, Portugal en Ierland. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Vakbonden De Lijn dienen stakingsaanzegging in

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij De Lijn dient een stakingsaanzegging in. Vanaf 29 november zijn acties mogelijk, klinkt het in een pamflet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Vlaming bespaart fors op drinkwater

Vlaamse gezinnen en bedrijven verbruikten vorig jaar 346 miljoen kubieke meter drinkwater. Een flinke besparing, want in recordjaar 2007 stroomde nog 390 miljoen kubieke meter water door Vlaamse kranen.

De Vlaamse Milieumaatschappij publiceerde deze week een rapport met de nieuwe cijfers, meldt de krant De Standaard.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Robobank ziet tekenen van prijsherstel op woningmarkt

De Rabobank signaleert de eerste tekenen van prijsherstel op de woningmarkt. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Leve Janet Yellen : groen licht voor…àlles!

Kijk, we leven al lang niet meer in normale tijden waar het beleggen, in het bijzonder de beurzen betreft.  Fundamenten van honderden jaren zoals bedrijfsresultaten, winstmarges, koers/winstverhoudingen en perspectieven voor de diverse sectoren zijn niet meer van belang.  Het enige dat nog telt en wat die beurzen almaar hoger stuwt is : funny money, vooral funny dollars die maar blijven komen vanuit de States.

Een goed voorbeeld van hoe verdraaid de blik van beleggers geworden is : goed economisch nieuws wordt slecht nieuws want dan verhoogt het risico dat de geldstroom van 1000 miljard dollar per jaar richting beurs zal opdrogen.  Slecht economisch nieuws wordt dus aanzien als goed nieuws.  Noem het een vreemde hersenkronkel, een nieuwe beurslogica maar het is wel een feit.