Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 25126 tot 25130
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

Er is zelfs geen politie als de bitcoinbank wordt beroofd.

Als de bitcoinmanie uiteindelijk een miljardenoplichterij blijkt te zijn en de bezitters zich massaal bij Antoinette Hertsenberg melden, is er geen JP Morgan Chase waar 13,2 miljard dollar (9,7 miljard euro) kan worden teruggehaald, geen Sipko Schat die de laan kan worden uitgestuurd of een Bernard Madoff die voor 150 jaar achter de tralies verdwijnt.

De enige dader is dan het worldwideweb. Zelfs de bedenker van de bitcoin blijkt onbekend te zijn, hetgeen al doet vermoeden dat de virtuele munt het schimmigste betaalmiddel in de geschiedenis is.

Bron: vergoedingbijontslag.nl
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

Steeds meer ontslagen in detailhandel

Dat het al een aantal jaren erg slecht gaat met fysieke winkels is geen nieuws te noemen, toch heeft de detailhandel op dit moment erg veel last van de enorme wildgroei aan webwinkels in allerlei branches. Er vallen steeds meer ontslagen en dat gaat de detailhandel en zijn werknemers niet in de koude kleren zitten.

Dat er steeds meer ontslagen in detailhandel vallen is voor de mensen die het economisch nieuws volgen niet bepaald een verrassing. Onlangs besloot Free Record Shop zijn personeel op straat te zetten door een faillissement en velen zullen naar alle waarschijnlijkheid volgen. Een van de hoofdredenen waardoor deze winkels het hoofd niet meer boven water kunnen houden is de enorme wildgroei van webwinkels die dankzij goede marketing hun kosten laag kunnen houden en hun winst hoog. Iets wat bij fysieke winkels vaak niet op gaat, aangezien men daar alleen al enkele duizenden euro’s af moet dragen voor de huur van een pand op een A-locatie. Ontslagen in detailhandel zullen dus enkel en alleen maar toenemen en het is daarom ook maar de vraag of deze winkels nog van toegevoegde waarde zullen zijn in een winkelcentrum. Volgens de meeste Nederlanders in ieder geval niet. Je hoeft tegenwoordig de deur niet meer uit voor een paar sokken, laat staan voor een nieuwe televisie. Specificaties en alles wat je als consument nog meer wilt weten is te vinden op het internet, evenals reviews en ervaringen van anderen. Waarom zou je dan nog een bezoekje brengen aan een ”ouderwets winkelpand”?

Bron: blikopnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

'Huishoudens blijven minder besteden'

 Huishoudens hebben in september 2,1 procent minder besteed aan goederen en diensten dan in september 2012.

Hun bestedingen zijn al meer dan twee jaar onafgebroken lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van de koopdagen.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

Fitch waardeert Rabobank af, negatief vooruitzicht

Rabobank zou volgens een bericht van de beoordelaar structureel minder winst maken dan veel branchegenoten. Ook is de waarde van het onderpand gedaald, waardoor de bank kwetsbaarder is geworden. Fitch roemt de cooperatieve structuur van de bank, maar stelt tegelijkertijd wel dat daardoor een prikkel mist om in de kosten te snijden.

Bron: bitcoinweb.nl
Geplaatst: vrijdag 22 november 2013

Stadscafé De Waag over Bitcoin

In de serie “Kennismaken met…” krijgen bedrijven die iets met Bitcoin doen de kans om zichzelf te presenteren aan de lezers van BitcoinWeb. Vorige week werd deze serie gestart met Thuisbezorgd.nl in de hoofdrol. Deze keer is het de beurt aan stadscafé en proeverij De Waag, de eerste horecagelegenheid in Nederland die Bitcoins als betaalmiddel accepteerde. Hugo Overvoorde, manager van De Waag, vertelt over de lopende projecten en waarom zij zich bezig houden met Bitcoin.