Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 25126 tot 25130
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

WRR: Vergroening economie geen keuze maar noodzaak

In een maandag gepresenteerd rapport drukt de WRR premier Rutte op het hart de Nederlandse economie te verduurzamen.

Het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) bepleit dat Nederland de focus moet verschuiven van macro-economische kwesties, zoals staatsschuld en inflatie, naar het verdienvermogen van het land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Griekse bedrijven kunnen hun belastingen niet meer betalen

De Griekse beurs was de best presterende beurs van oktober. Grote hedge funds uit de Verenigde Staten haasten zich naar Griekenland om zoveel mogelijk afgeslachte aandelen op te pikken. Griekenland lijkt na jaren van miserie weer helemaal terug. Maar schijn bedriegt zegt

Van eind augustus tot eind september steeg het aantal bedrijven met een betalingsachterstand op de overheidsbelastingen van 182.785 naar 526.477. Op een maand tijd verdrievoudigde het aantal bedrijven dat een betalingsachterstand heeft op zijn belastingen. Volgens het Ministerie komt de totale betalingsachterstand daarmee op bijna € 40 miljard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

John Embry “Het wordt steeds duidelijker dat centrale banken geen goud meer hebben”

John Embry is verheugd met het nieuws dat de Finse centrale bank heeft toegegeven dat ze het grootste deel van hun goudreserves hebben opgeslagen in het buitenland terwijl ze de helft van hun goudreserves uitgeleased hebben. Dit doet vermoeden dat goud in buitenlandse kluizen, bijvoorbeeld Londen, meermaals uitgeleased kan zijn waardoor de goudmarkt groter lijkt dan ze in werkelijkheid is, aldus

Volgens John Embry hebben de centrale banken op deze manier ervoor kunnen zorgen dat de werkelijke waarde van goud niet aan de oppervlakte is gekomen. Dit kan blijven doorgaan totdat de markt voor fysiek goud volledig opdroogt, daarna zal de goudprijs de hoogte in schieten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

IJsland bewijst dat het anders kan

IJsland kende in 2008 een levensgrote crisis, het was tegelijk de start voor zowat de rest van de geïndustrialiseerde wereld van de Kredietcrisis, waarvan we allemaal nog de gevolgen dragen.  Het land gaat zelfs failliet maar door middel van razendsnelle hervormingen raakte het er wonderwel weer bovenop.  IJsland lost zelfs zijn schulden vervroegd af.  Hoe is dit allemaal mogelijk en waarom gaat het in de rest van het Westen dan economisch zo slecht? “Mensen in IJsland hebben een vrije geest en willen in een vrij land leven. Zij willen hun leven al helemaal niet door bankiers laten leiden en zijn wars van buitenlandse overheersers.  

Op 9 April 2011 vernietigde deze onafhankelijke bevolking een referendum over het  terugbetalen van de Icesave-tegoeden. Zowel Nederlandse als Britse investeerders hebben in 2008 hun spaartegoeden bij deze bank verloren. IJsland weigert na het ten ondergaan van Icesave om garant te staan voor de verliezen. het IJslandse volk ervaart het niet als haar verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de verliezen die door buitenlanders zijn geleden in deze financiële crisis”.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

'Duits wegenvignet is onnodige en overbodige stap achteruit'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei maandag - in tegenstelling tot eerdere uitspraken - dat ze een introductie van een wegenvignet op Duitse snelwegen niet langer uitsluit. De invoering van de wegenbelasting was een onderdeel van de verkiezingscampagne van Horst Seehofer, de premier van de deelstaat Beieren. Seehofer is tevens voorzitter van de CSU, de zusterpartij van Angela Merkel. Hij heeft een eventuele deelname aan een nieuwe coalitie met Merkel altijd verbonden aan de introductie van het autowegvignet.