Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 2516 tot 2520
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

Terugkeer goudstandaard geen goed idee

De terugkeer naar een goudstandaard is geen goed idee, omdat je daarmee de geldhoeveelheid in de economie vastlegt. Daarmee belemmer je de economische groei, omdat iedereen moet werken voor diezelfde gelimiteerde hoeveelheid geld. Dat zegt econoom Michael Norman op zijn videoblog.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

Dow Jones index zegt niets over economie

Vorige week sloot de Dow Jones voor het eerst in de geschiedenis boven de 20.000 punten. Een symbolische mijlpaal, want deze 121 jaar oude index zegt vandaag de dag nog maar weinig over de stand van de economie. Dat komt niet alleen omdat de samenstelling van bedrijven in de index door de jaren heen sterk verandert, maar ook door de manier waarop de score berekend wordt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

Irak moet olie niet meer in dollars afrekenen

Een burgerinitiatief in Irak roept de regering op om olie niet langer in Amerikaanse dollars af te rekenen. Ook willen de initiatiefnemers dat Irak haar bezittingen uit de Verenigde Staten terughaalt en andere landen zoekt om mee te handelen. Dit voorstel is een reactie op het omstreden inreisverbod dat de Amerikaanse president Trump afgelopen vrijdag in werking stelde.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

Trump helpt de prijs van uranium een handje

De ramp in het Japanse Fukushima in 2011 leek de nekslag voor de uraniumindustrie. In een reactie op deze ramp besloten belangrijke partijen als Duitsland en Japan hun nucleaire plannen op te schorten met als gevolg dat de prijs in elkaar klapte. Sinds november is de prijs echter weer behoorlijk omhoog geschoten.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

Centrale banken moeten terug naar conventioneel monetair beleid

Centrale banken moeten hun stimuleringsprogramma’s afbouwen en geleidelijk terugkeren naar conventioneel monetair beleid. Dat zei Agustin Carstens, toekomstige hoofd van de Bank for International Settlements (BIS), deze week in een interview met een Duitse krant.