Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 25151 tot 25155
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 november 2013

De jacht op de cashforenzen: reis niet in business, met weinig bagage en een ticket voor een Europese financiële hoofds

Elke dag opnieuw leggen de Franse douanediensten beslag op 300.000 euro in cash, die door zogenaamde 'cashforenzen' via spoor, wagen of vliegtuig over de verschillende landsgrenzen worden getransporteerd. In juli was het de beurt aan Boris Bouillon, een voormalig Frans ambassadeur in Irak en Tunesië. Terwijl hij zich - met 350.000 euro op zak - klaarmaakte om per spoor van Parijs naar Brussel te reizen, werd hij door de douanediensten voorgeleid.

Binnen de EU moet elk transport dat de 10.000 euro overschrijdt, worden aangegeven. Toch corresponderen de 300.000 euro die dagelijks in beslag worden genomen met minder dan 5% van het bedrag dat elke dag opnieuw de Franse grenzen oversteekt.

Bron:
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Blik op de week - banenrapport en twitter

Afgelopen week mocht Nederland zich verheugen in de aandacht van de wereldpers. De aanleiding was echter weinig verheffend. Rabobank, de bank die zich zo graag profileerde als het braafste jongetje in bankenland, bleek ook aangevreten door het virus van de blinde hebzucht. Op bestelling bepaalden handelaren in Utrecht, Londen en Hong Kong de hoogte van de Liborrente. Geruchten, dat deze rente werd gemanipuleerd dateren al van 2008 en Rabobank is keer op keer gesommeerd intern onderzoek te doen. Het uiteindelijk resultaat is een boete van € 774 miljoen en een reële kans, dat de bank nog een reeks van claims aan de broek krijgt. Vooral in de VS weten ze daar weg mee.

Bron: onlinepersberichtplaatsen.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Economisch herstel lijkt in aantocht

Economisch herstel, dat is het toverwoord. De simsalabim van de aandelenmarkt, het hocus pocus van het consumentenvertrouwen en het sesam-open-u van de globale portemonnee. En herstel is een beweging. Waar het ook begint, het neemt andere economische factoren mee in zijn beweging. Omhoog, welteverstaan. En geloof het of niet … het herstel dient zich aan.

Laten we eerlijk met elkaar zijn. De afgelopen jaren, zeg maar gerust de afgelopen vijf jaren, waren financieel gezien niet de leukste. Vele beleggers moesten verliezen nemen, geduld hebben en soms zelfs in vrees of verdriet leven. De economische crisis is vrijwel niemand in de koude kleren gaan zitten.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Nederland presteert goed op innovatie

Nederland scoort goed op het gebied van innovatie binnen Europa. Zweden wordt als koploper bestempeld.

De ranglijst die is samengesteld door de Europese Commissie focust zich op de innovatieve output van lidstaten. Het onderzoek heeft gemeten hoe innovatieve ideeën markten bereiken die Europa op zijn beurt meer competitief maken

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

'Huizenprijzen stijgen vanaf 2015'

Dat voorspelt kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een maandag gepubliceerd rapport.

S&P verwacht dat de prijzen op de Nederlandse huizenmarkt dit jaar nog met 4,5 procent dalen.