Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 25156 tot 25160
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Tekstboek aanloop naar hyperinflatie

Er staat Venezuela een volledige economische ineenstorting te wachten. De recente oproep van President Nicolás Maduro om militair in te grijpen om prijzen van een elektronicaketen te verlagen, is een typisch geval waarbij men vecht tegen de bierkaai om hyperinflatie te vermijden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Federal Reserve koopt 70% van Amerikaanse tekorten

De Amerikaanse centrale bank heeft de afgelopen zes maanden gemiddeld 70% van het Amerikaanse begrotingstekort gefinancierd. Het merendeel van de netto uitgifte van 10-jaars staatsobligaties wordt gekocht door de Federal Reserve. Een herstelverhaal om trots op te zijn.

Bron: spitsnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

'Boycot Amerikaanse dollar'

Russisch parlementslid Mikahil Degtyarev wil dat de Amerikaanse dollar niet meer wordt gebruikt in Rusland. Volgens het lid van de Liberal Democratic Party is de dollar slecht voor het land, omdat Amerika momenteel in een economische crisis zit. Dat meldt de Russische staatssite Pravda.ru.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Peter Schiff: Bitcoin is de nieuwe tulpenmanie

Bitcoin is niet het nieuwe goud of het nieuwe geld, maar de nieuwe tulpenmanie. Dat zei Peter Schiff deze week op CNBC. "Bitcoins worden voornamelijk gekocht met als doel er geld aan te verdienen. De prijs kan nog veel verder stijgen, maar uiteindelijk zal die toch imploderen. Veel mensen zullen geld verliezen en een klein groepje zal er veel geld aan verdienen", aldus Schiff.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Anti-Europa bewegingen in opmars

Geert Wilders van de Nederlandse PVV en Marine Le Pen van het Franse Front National (FN) gaan de handen in elkaar slaan in aanloop naar de Europese verkiezingen in 2014.  In het VK is er Nigel Farage van de UKIP partij, de luis in de pels van de EU met zijn gedreven fulmineren tegen alles wat volgens hem verkeerd loopt.  Er is al de European Alliance for Freedom met de UKIP, het FN, de Oostenrijkse Vrijheidspartij FPÖ, het Vlaams Belang en de Zweedse democraten.  ”