Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 25161 tot 25165
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

China wil olie futures in yuan verhandelen

De Shanghai Futures Exchange wil een nieuwe futuresmarkt voor olie opstarten. In de vrijhandelszone van Shanghai moet het in de toekomst mogelijk zijn om futurescontracten voor ruwe olie te verhandelen in Chinese yuan. Het is de volgende stap in de internationalisering van de yuan en het zoveelste bewijs dat de rest van de wereld zich aan het voorbereiden is op een tijdperk na de dollar.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Column Kees de Kort | Niet beter en niet slechter

Er is een reeks Amerikaanse cijfers naar buiten gekomen. Wat valt daar over te zeggen als je ze in perspectief plaatst, Kees de Kort? "Het verhaal dat ik al vaker heb besproken: het sukkelt een beetje voort."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Hoe banken écht werken (Deel 3)

In deel 1 en deel 2 lieten we al zien dat banken niet op die manier werken dat de meeste mensen vermoeden en over de misvatting van de money multiplier / het fractioneel bankieren.

In het derde deel gaat het over hoeveel geld de banken nu echt kunnen creëren, staat daar een limiet op?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Goudprijs is klaar voor een kleine bear-market rally

De meeste goudanalyses zijn negatief. De mogelijkheid tot tapering in december speelt de goudprijs parten zodat de goudprijs onderdrukt blijft tot hier meer duidelijkheid over bestaat. Maar vanuit een Elliott Wave perspectief lijkt de goudprijs klaar om een mini bear-market rally neer te zetten, aldus Ramki Ramakrishnan op MarketWatch.

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Onverwacht veel werklozen

Het aantal werklozen in Duitsland is in november onverwacht met 10.000 gestegen tot 2,99 miljoen. Dat blijkt uit cijfers die het Duitse federale statistiekbureau donderdag bekendmaakte. Het is de vierde maandelijkse toename op rij.