Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 25166 tot 25170
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

De toekomst van 3D-printen

Dit moeten we nastreven als natie: excelleren, uitblinken of toch zeker méé zijn in trends die, niets meer of minder, een revolutie kunnen betekenen op technologisch vlak. We hebben het over 3D-printing, u heeft er natuurlijk al van gehoord op Biflatie.nl maar wat is het precies en vooral: hoe ver kan dit wel reiken?

”Een 3D-printer is een apparaat dat op basis van digitale ‘bouwtekeningen’ (computerbestanden) min of meer willekeurige driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen. Het gehele proces heeft de naam rapid prototyping gekregen”.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Duitse economie dreigt te stagneren

De vergrijzing dreigt de economische groei in Duitsland te decimeren. Zonder aanpassingen en een toename van de migratie blijft van de huidige potentiële groei in 2030 bijna niets meer over. Dat stelt de hoofdeconoom van de Duitse bank KfW, Jörg Zeuner, in de zondageditie van de Duitse krant Die Welt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 3 november 2013

De week vooruit

Afgelopen week lasten de beurzen een kleine adempauze in. Wat mogen beleggers aankomende week verwachten? Meer van hetzelfde? Of vuurwerk?

De financiële markten kwamen afgelopen week per saldo amper van hun plek, met hier en daar wel flinke individuele uitschieters. De aankomende week belooft met name interessant te worden voor tech gerelateerde aandelen en social media bedrijven.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 3 november 2013

Rien ne va plus: Niets is nog wat het was

Als ik in het nu over de straat loop, die 55 jaar geleden naar de lagere school leidde, dan is niets meer zoals het was. De smid, waar soms een paard aan een oog in de muur stond vastgebonden om beslagen te worden, de kruidenier, meubelzaak, de schoenmaker en slager, het klooster met de nonnen. Al dit is, verdwenen, verschoven in de tijd. De volwassenen van toen alleen nog herinneringen of zelfs dat niet meer. Rien ne va plus, er is geen inzet meer mogelijk, het spel is gespeeld. Vijfenvijftig jaar. Voorbij voor je het weet. Achteraf gezien ben je wijzer geworden. Weet je waar je je druk hebt gemaakt om niets en waar dat wat nu echt belangrijk lijkt achteloos werd weggeschoven.

Worstelingen en ontwikkelingen in het nu

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 3 november 2013

Hedgefons bekent schuld.

Afgelopen jaar werden diverse managers van SAC aangeklaagd en opgepakt wegens handel met voorkennis. De onderneming van miljardair Steve Cohen bereikte eerder dit jaar al een schikking van 614 miljoen dollar met beurstoezichthouder SEC vanwege handel met voorkennis door twee dochterbedrijven.