Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 2521 tot 2525
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 januari 2017

Telefoontje tussen Poetin en Trump geeft investeerders hoop

Zaterdag hielden de Amerikaanse president Trump en zijn Russische collega Poetin voor het eerst een telefonisch onderhoud. Volgens Moskou en Washington bevestigden beide wereldleiders hun voornemen om de onderlinge relaties gevoelig te verbeteren en nauwer samen te werken in de strijd tegen het terrorisme.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 31 januari 2017

Zwitserland steeds minder aantrekkelijke bestemming voor rijkemansgeld

De aandelen van de Zwitserse bank UBS kregen vrijdag een klap van 4% te incasseren. Dat gebeurde nadat bij de presentatie van de kwartaalresultatebn bekend raakte dat klanten bij de bank 15 miljarden dollar hadden weggehaald. Zo’n 4 jaar geleden onderging UBS een grote herstructurering en verlegde daarbij zijn focus van zijn investeringsbank ( het verhandelen van aandelen en obligaties voor institutionele investeerders) naar die van zijn private banking (het beheer van het fortuin van rijke particulieren).

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 31 januari 2017

Griekenland ontmoedigt contant geld met nieuwe belasting

De Griekse regering heeft een nieuwe manier gevonden om het gebruik van contant geld te ontmoedigen. Met ingang van dit jaar zijn belastingbetalers verplicht om een bepaald percentage van hun uitgaven met een bankpas of via internetbankieren te doen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 31 januari 2017

EBA wil slechte leningen in Europa bundelen in 'bad bank'

De Europese Bankenautoriteit wil dat Europese landen geld bij elkaar brengen om een een zogeheten ‘bad bank’ voor slechte leningen op te richten, zo meldt de Financial Times. Deze bad bank moet vele miljarden aan slechte leningen opkopen van Europese banken, zodat die hun balans kunnen opschonen en de bankensector als geheel weer gezond wordt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

Lex Hoogduin: Zuid-Europa heeft macht overgenomen

Volgens Lex Hoogduin hebben de Zuid-Europese landen in zekere zin de macht overgenomen ten aanzien van het monetaire beleid in Europa. Dat zegt hij in een gesprek met Willem Middelkoop bij Café Weltschmerz.