Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 25231 tot 25235
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 11 november 2013

“Recessie is voorbij”

Ha! Opluchting! Maar wie verder leest dan deze kop uit de Telegraaf verneemt al vlug dat het om “een gevoel” gaat van de president van de Nederlandse centrale bank.  Nou ja, ook 9 van 10 niet nader genoemde “binnen- en buitenlandse economen” denken er zo over.  Eén buitenbeen in deze context denkt dat de recessie nog lang zal duren.  Donderdag komt het Centraal Bureau voor de Statistiek met cijfers om deze “gevoelens” te weerleggen of te beamen.  Maar kijken we eens naar het grotere geheel : de eurozone.  Daarover klinken al langer positieve geluiden van overheidswege als zou de crisis daar al achter de rug zijn, of toch stabiliseren, of toch niet meer verergeren.  Maar hoe noem je dan een euro-economie met 12,2 % werkloosheid, een all-time high (cijfer van september jl.)? En dit is slechts een gemiddelde want is Griekenland is het 27,6 % en in Spanje 26,6 %.  Met een nog gruwelijker jeugdwerkloosheid van 26,1 % in Frankrijk en 40,4 % in Italië…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 november 2013

Tieners blieven Facebook niet meer

Facebook raakt uit de gratie bij tieners. Aangezien de jeugd de toekomst heeft, is dat een probleem. Maar waarom blieven tieners Facebook niet (meer)?

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: maandag 11 november 2013

Maatje minder voor modebranche

Doordat mensen veel op koopjes jagen of hun kledingaankopen uitstellen, blijven de vooruitzichten voor kleding- en schoenenwinkels somber. Volgens het economisch bureau van ING daalt de omzet in deze branche dit jaar met 4 procent en voor 2014 rekent ING op een verdere teruggang van 1,5 procent. Dat staat in een maandag gepubliceerd rapport van de bank.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 november 2013

Aantal faillissementen weer gestegen

In oktober zijn 743 bedrijven en instellingen failliet verklaard, 147 meer dan in de voorgaande maand. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 november 2013

Zwartspaarders biechten 552 miljoen euro op

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft dat maandag bekendgemaakt. Hij versoepelde de inkeerregeling in september tijdelijk.