Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 25231 tot 25235
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Griekenland zal in 2014 in recessie blijven

Griekenland zal in 2014 voor het zevende jaar op rij in recessie blijven en zal waarschijnlijk nieuwe financiële steun nodig hebben. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vandaag, die zo eerdere berichten van de Griekse regering tegenspreekt dat de economie van het Zuid-Europese land opnieuw zou groeien. Griekenland heeft volgens de OESO wel ruime mogelijkheden om de concurrentiekracht van zijn economie te verbeteren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Hoe banken écht werken (Deel 2)

 zagen we al in een zeer geanimeerde video dat het geld dat we naar de bank brengen, niet meer van ons is - maar van de bank. Wij worden schuldeiser van de bank. Dit is een grote misvatting die vele mensen niet weten. Maar er zijn nog zaken die we denken te begrijpen, maar die al lang niet meer van kracht zijn. In dit tweede deel gaat het over de misvatting van de money multiplier / fractioneel bankieren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Europese groentenschappen en moderne slavernij

De film SCHIAVI (Slaven), voorlopig nog niet in zijn geheel op Youtube maar we tonen u dadelijk de trailer, gaat over de uitbuiting achter de Italiaanse tomaten, watermeloenen en citrusvruchten in de Europese groentenschappen.  De Afrikaanse (boot)vluchtelingen, meest in de regio Puglia in de hak van de Italiaanse laars, zijn met meer dan 14.000 als illegale arbeiders tewerkgesteld in de landbouwsector.  Ze kwamen en komen meest na een lange doorreis oorspronkelijk uit Ivoorkust, Ghana en Soedan, op de vlucht voor oorlog en bittere armoede, en wanhopig op zoek naar een beter leven.  Maar dat draait dus heel anders uit…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 november 2013
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Frankrijk op weg naar een nieuwe recessie

Frankrijk is hard op weg naar opnieuw een recessie. Zou Francois Hollande ’s nachts nog rustig slapen? We twijfelen er aan, want als er één Europese politicus is met kopzorgen dan is het wel Hollande.

De steun aan zijn regering, die de flaters torenhoog opstapelt, is teruggevallen tot een absoluut dieptepunt. Nooit voordien was een Franse premier zo impopulair. Het hele land draait vierkant met ministers die over elkaars voeten struikelen om zo groot mogelijke flaters te slaan. Sommige waarnemers spreken al van een kolderbrigade die aan het werk is en die het land zo snel mogelijk over de rand van de afgrond wil duwen. In Europa wordt met een wantrouwig blik richting Frankrijk gekeken.