Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 2526 tot 2530
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

Peso stijgt ondanks Trump

Een ongewoon rustige week voor wat betreft economisch nieuws zorgde ervoor dat de aandacht op de valutamarkt verschoof naar andere zaken. Met name reageerde de markt op de in het algemeen teruggekeerde risicobereidheid op de financiële markten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

Willem Middelkoop in gesprek met Lex Hoogduin

Via Cafe Weltschmerz | Hoe kan het dat er in 25 jaar na het verdrag van Maastricht het met Europa zo fout is gegaan? De landen uit Europa hebben na Maastricht de macht overgenomen en interpreteren het verdrag nu zoals het hun uitkomt”.

Lex Hoogduin was ooit de gedoodverfde opvolger van DNB bestuurder Nout Welling, maar werd door Klaas Knot gepasseerd. Sinds 2004 is Hoogduin hoogleraar monetaire economie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast vervult hij diverse bestuursfuncties.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

'Reddingsfonds van 20 miljard genoeg voor Italiaanse banken'

Het reddingsfonds van 20 miljard euro voor  Italiaanse banken is genoeg om de financiële instellingen te rekapitaliseren.

Dit vertelde de Italiaanse centralebankpresident Ignazio Visco dit weekend in een toespraak, schrijft persbureau Bloomberg.

Ongeveer een derde van het fonds zal gebruikt worden voor het noodlijdende Banca Monte dei Paschi di Siena.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

Dit is er met de Mexicaanse Peso gebeurd sinds de overwinning van Trump…

De Mexicanen zullen het jaar 2016 niet snel vergeten. De verkiezingsoverwinning van Trump in november wist te zorgen voor een stroom aan angst onder de Mexicaanse burgers. Trump heeft al meerdere malen laten doorschemeren dat hij niet bepaald gecharmeerd is van de Mexicanen en enkele Amerikaanse bedrijven hebben de laatste tijd bewezen dat Trump niet ‘sprookjes’ vertelt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

Waarom we niet hoeven te vrezen voor de toekomst

Veel van de hedendaagse en toekomstige problemen die op de agenda stonden van Davos 2017 zijn terug te voeren op het snelle tempo van technologische veranderingen. Samenlevingen maken zich zorgen over hoe de toekomst eruit zal zijn en zijn bang dat technologische ontwikkelingen sneller plaatsvinden dan we ze kunnen begrijpen of overheden er op in kunnen spelen. Populistische leiders geven de schuld aan de globalisering en de automatisering voor het verlies van banen en de crisis die er aan zit te komen. Toch is ook een andere kijk mogelijk, althans voor degenen die vooruit kunnen kijken en in kunnen schatten in hoeverre technologische ontwikkelingen onze levens zullen veranderen. Futuroloog Mark Stevenson is optimistisch over de toekomst. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar wat er allemaal gaat komen, en hij kan niet wachten.