Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 25261 tot 25265
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Larry Summers pleit voor afschaffing contant geld

De ooit gedoodverfde favoriet voor het Fed voorzitterschap, Larry Summers, gaf onlangs een speech die door vriend en vijand als ‘briljant’ werd omschreven. Wat had hij te melden?

Larry Summers kan vrijuit praten nu zijn beoogd voorzitterschap van de Fed niet doorgaat. Op een conferentie van het IMF eerder deze maand legde Summers de vinger op de zere plek. Het rentewapen van de Fed, waarmee de economie ‘gestuurd’ wordt, heeft zijn invloed verloren volgens hem. Recessies bestrijden met het verlagen van de rente is geen optie meer. Immers, de rente staat al op nul.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Volg de goudader van West naar Oost

De distributie van welvaart en macht in de vorm van goud gaat onverminderd verder van West naar Oost. Dit jaar kwam een nooit gezien transport van West naar Oost op gang. Dit wordt mooi in woord en beeld gebracht door Koos Jansen op In Gold we Trust.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Bitcoin vandaag = Facebook in 2007

Bitcoin noteerde gisteren voor het eerst boven de $500 ... en vanmorgen voor het eerst boven de $600.

De prijs bedraagt nu het dubbele van een week geleden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 november 2013

'Rabo ontloopt EU-boete voor rentefraude'

Rabobank ontsnapt vooralsnog aan een boete van de Europese Commissie wegens fraude met een rentetarief dat banken hanteren voor leningen onderling.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 november 2013

Chinese aandelen markt rijp voor forse inhaalslag

China gaat flink hervormen zo zagen we vorige week. En dat is goed nieuws voor velen, inclusief beleggers. De Shanghai Composite Index viert alvast een feestje.