Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 25286 tot 25290
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 31 oktober 2013

Valutaswap tussen centrale banken wordt permanent

Sinds november 2011 hebben verschillende centrale banken, waaronder de FED, de ECB, de BoE, de BoJ en de Zwitser centrale bank valutaswaps gesloten. Die tijdelijke maatregelen worden nu permanent, zo blijkt uit een persbericht van de ECB. De valutaswaps zorgen voor liquiditeit en dragen daarmee bij aan de stabiliteit van het financiële systeem.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 31 oktober 2013

Dubai gaat eigen handelsplatform voor goud ontwikkelen.

Dubai, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, is een waar knooppunt geworden voor de fysieke goudmarkt. Door de centrale liggen is de stad de uitvalsbasis voor Indiërs, Chinezen en Arabieren die goud willen kopen. Om de markt nog beter van dienst te zijn wil de grondstoffenbeurs van Dubai een markt voor goudcontracten opzetten. De contracten hebben betrekking op 1 kilo goud.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 31 oktober 2013

'Nationale Hypotheek Garantie wordt stuk duurder'

Het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt een stuk duurder. In plaats van 0,85 procent wordt straks 1 procent van het hypotheekbedrag in rekening gebracht. 

Bron: cfd-handel.nl
Geplaatst: donderdag 31 oktober 2013

Goud met een laagje suiker

Dit is een nogal vreemde titel, dat geef ik onmiddellijk toe. Toch is het minder vreemd dan het op het eerste gezicht lijkt. Het slaat namelijk op de relatie tussen de suikerprijs en de goudprijs. In een artikel over de huidige situatie op de goudmarkt schrijft de Amerikaanse analist Stuart Thomson van Gracelandupdates.com dat het verloop van de suikerprijs een goede indicator is voor het toekomstige verloop van de goudprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 oktober 2013

Seculaire Bull Market bevindt zich pas middenin de cyclus

Wie denkt dat de financiële markten hun top wel bereikt hebben, kan beter even verder lezen. U weet, feestjes zijn leuk, behalve als u daar niet aanwezig bent.

In de VS is Liz Ann Sonders van Charles Schwab een bekende dame. Ze is om de haverklap te gast op tv zoals onlangs nog op het Rocktoberfest bij een VIP Roundtable waar ze in discussie ging met Sallie Krawcheck van 85 Broads en Ray Nolte van SkyBridge Capital.