Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 25311 tot 25315
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

FED houdt stimuleringsprogramma op $85 miljard

De Federal Reserve wijzigt niets aan haar monetaire beleid, zo blijkt uit de FOMC notulen die vanavond werden vrijgegeven. De centrale bank blijft $85 miljard in de economie pompen door hypotheekleningen en staatsobligaties op te kopen. De goudprijs zakte op dit 'nieuws' met 1%, de zilverprijs dook 1,6% onderuit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Barroso haalt fel uit naar de VS

Op een toch wat vreemd moment heeft de grote baas van de EC besloten eens stevig uit te halen naar Washington. Barroso haalt stevig uit in een interview met Reuters.

Wat is er aan de hand? De VS heeft, weliswaar tijdelijk, het gedoe rond het schuldenplafond opgelost, de federale overheid draait weer op volle toeren en juist nú haalt Barosso in een interview met Reuters stevig uit naar de VS. Nu staat de relatie tussen Europa en de VS al danig onder druk van het spionage schandaal,mogelijk dat dit een rol speelt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Tien steden met nog slechts 10 dagen cash

Na het faillissement van de Amerikaanse staat Detroit afgelopen zomer – het grootste bankroet ooit van een stad aldaar – verkeren nu plotsklaps 10 andere Amerikaanse steden en gemeenten in de grote financiële problemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Deze drie factoren wegen zwaar op de goudprijs

Wie wat relevants wil zeggen het toekomstige verloop van de goudprijs, kan maar beter drie factoren op zijn radarscherm zetten die allesbepalend zullen zijn.

De goudprijs is aardig opgekrabbeld en danst inmiddels rond de $1350. Dat is nog altijd vér verwijderd van de $1.900 (ooit), maar het sentiment voor de korte termijn is toch gekanteld naar de voor de goud bulls gunstige kant. Hoewel het altijd erg lastig is om veel te kunnen zeggen over het korte termijn koersverloop van de goudprijs, zijn er wel enkele variabelen aan te wijzen die, voor nu althans, een doorslaggevende rol kunnen spelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Fed wijzigt beleid niet

De Federal Reserve (Fed) verandert vooralsnog niets aan zijn stimuleringsprogramma voor de Amerikaanse economie. Dat bleek woensdag na afloop van de beleidsvergadering van het Amerikaanse stelsel van centrale banken.