Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 25316 tot 25320
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 november 2013

Centrale banken laten de geldpersen op volle toeren draaien

Niet alleen de Fed print in hoog tempo geld bij. Andere centrale banken doen hier vrolijk aan mee. Welke landen hopen zich zoal uit de penarie te kunnen printen?

De Fed staat niet alleen met zijn quantitative easing programma. Andere centrale banken zijn ook volop actief met geld printen, al is daarvoor over het algemeen wat minder aandacht voor onder beleggers. Maar daarom uiteraard niet minder schadelijk. Hoe doen centrale banken, los van de Fed, het op dat vlak? Wie is er actief aan het geld creëren?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 november 2013

Bitcoin manie in 3 grafieken

De Bitcoin manie heeft vermoedelijk even zijn hoogtepunt bereikt. De prijs voor een Bitcoin steeg van ongeveer $ 20 begin dit jaar naar op een gegeven moment meer dan $ 1.000. Zelfs dé ontdekking van 2013 kan hier niet tegenop. Verschillende experts ter zake geven ondertussen ook toe dat de stijging te hard is gegaan en dat er een correctie zal/kan komen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 25 november 2013

Mkb schept meeste banen buiten NeDeRLaND

Het mkb was in 2011 verantwoordelijk voor bijna veertig procent van alle banen. Daarnaast verdienden bedrijven met tien tot 249 werknemers bijna veertig procent van alle omzet in de Europese Unie.

Het mkb is daarmee een grotere werkgever dan grote bedrijven, die goed zijn voor 33 procent van alle banen. Wel is het grootbedrijf met 44 procent van de omzet verantwoordelijk voor een groter deel van de inkomsten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 november 2013

Waarom hebben we eigenlijk nog banken? Uw geld is er niet veilig …

Dit is er los over, maar wat op Lang Leve Europa staat is realiteit. Indien er geld zou ontvreemd worden van uw bankrekening, dan moet u niet bij de bank gaan vragen om een vergoeding. De bank zal dit weigeren omdat U niet genoeg gewaakt hebt over de tegoeden bij hun bank!! Lees en huiver,...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 november 2013

Een interessante kijk op de psyche van de beleggers

Google digitaliseerde meer dan een miljoen boeken die terug gaan tot 1500. In heel die digitale database kan je zoeken op bepaalde trefwoorden. Zo ontdekte Sovereign Man dat het woord "goud" piekte in de Amerikaanse litteratuur in 1933 - het jaar dat het privaat bezit van goud werd verboden.