EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 25341 tot 25345
Geplaatst op: woensdag 18 december 2013

Op 20 jaar veranderde China van een communistisch naar het meest materialistische land ter wereld

Laurent FievetInwoners van opkomende economieën kennen aan zichzelf een materialistischer karakter toe en voelen ook een grotere druk om geld te verdienen dan hun tegenhangers in Noord-Amerika en Europa. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Ipsos bij meer dan zestienduizend respondenten in twintig landen. Opgemerkt wordt dat in de groeimarkten materiële eigendom een cruciaal status-symbool is geworden om aanzien te verwerven. Dat heeft echter tot een grote druk geleid om materieel succes na te streven. De onderzoekers stelden daarnaast ook vast dat de bevolking van de verschillende landen voor zichzelf en hun familie optimistischer verwachtingen koesteren dan voor hun natie.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 18 december 2013

Waarde bitcoin in vrije val

De waarde van de virtuele munt bitcoin is sinds eind november met 65 procent gezakt. De bitcoin werd vandaag op BTC China, het belangrijkste ruilplatform van het land, verhandeld tegen een prijs van 2.551 yuan (circa 305 euro). Op 30 november, op het hoogtepunt, was de bitcoin 7.588,88 yuan (meer dan 900 euro) waard.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 18 december 2013

Is er nog goud in Fort Knox?

Een van de grootste mysteries in het monetaire landschap is de goudvoorraad van Fort Knox. Velen beweren dat er geen ounce goud meer ligt in Fort Knox en dat dit goud stiekem getransporteerd is naar Azië om zo de goudprijs te kunnen onderdrukken. Voormalig (2006 - 2011) US Mint Director Edmund C. Moy was in Fort Knox en doet zijn verhaal.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 18 december 2013

'Doorbraak in onderhandelingen steunfonds bankenunie'

De minister van financiën van de zeventien eurolanden hebben dinsdagnacht een akkoord bereikt over een steunfonds voor falende banken. 

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 18 december 2013

Ondertussen in Nederland

De huizenmarkt in Nederland lijkt toch écht wat te herstellen van de huizencrisis die huizenbezitters in De Lage Landen trof de afgelopen jaren. Kan Nederland eindelijk opgelucht adem halen?

De huizenmarkt in Nederland lijkt toch écht wat te herstellen van de huizencrisis die huizenbezitters in De Lage Landen trof de afgelopen jaren. Kan Nederland eindelijk opgelucht adem halen?

Nederland was één van de landen waar, achteraf zo blijkt, het IMF al vanaf 2003 waarschuwde voor een zeepbel op de huizenmarkt. Het Nederlandse hypotheeksysteem kende dan ook een perverse prikkel, waarbij flink lenen feitelijk sterk werd aangemoedigd. Immers, de hypotheekrente kon afgetrokken worden van de belasting, dus lenen maar. Ook in Nederland kwam de klad erin, vooral vanaf 2009/2010. De huizenprijzen daalden sindsdien met gemiddeld 20 procent, waarbij geen rekening is gehouden met inflatie. Een flinke tik, maar amper de helft van wat de gemiddelde Spanjaard voor zijn kiezen kreeg (min 40 procent).

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs