Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 25341 tot 25345
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Fraude bij de Rabobank: Boete belastingtechnisch interessant

Fraude bij de Rabobank | Het begint een ware soap te worden daar aan de Beneluxlaan in Utrecht waar de hoge heren van de Rabobank huizen. Er zijn namelijk nog al wat ontwikkelingen gaande waar men vooraf niet echt rekening hadden gehouden. Nadat eerder deze week de SP aandrong bij minister Opstelten om de nog werkzame verdachte fraudeplegers strafbaar te stellen, heeft ook de VVD een voorstel ingediend om het het OM makkelijker te laten maken strafrechtelijk te kunnen vervolgen. Lastige situatie voor minister Opstelten: hij heeft vorige week juist geschikt met de Rabobank voor 70 miljoen euro, waarmee strafrechtelijke vervolging is afgekocht.

Is de Rabobank politiek Den Haag toch net even iets te snel af geweest.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 november 2013

Spanje doet het vanaf januari zonder hulpprogramma

Spanje verlaat vanaf januari het hulpprogramma voor de banken zonder vangnet van zijn schuldeisers. Dat kondigde de Eurogroep aan in een communiqué. Ook Ierland gaf eerder te kennen geen hulp meer nodig te hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Schiff: ‘Goud kan nu kaarsrecht omhoog’

Peter Schiff, CEO van EuroPacific Capital, was opnieuw te gast op CNBC om zijn mening over de financiële markten, met name de recente beweging van de goudprijs. Volgens Schiff begrijpen de meeste handelaars goud gewoonweg niet, zelfs aan de World Gold Council wordt tegenwoordig getwijfeld.

Bron: daskapital.nl
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Recessie is voorbij? Is het CBS wel te vertrouwen?

Het gevoel van onze overbuurman Klaas Knot was toch juist. Onze economie heeft in het derde kwartaal er toch nog een groei van 0,1% uitgeperst. Betekent vooral dat we eindelijk uit de recessie zijn. Al waren we dat eigenlijk al het vorige kwartaal, nadat ook de minieme krimp uit Q2 is bijgesteld naar 0,0%. Hoe we de cijfers van vanochtend in twee woorden zouden omschrijven? Baanloze groei. Het afgelopen kwartaal waren er 46.000 minder banen (van werknemers) en ten opzichte van een jaar geleden zelfs 160.000 minder. Dat is de grootste afname die het CBS ooit in een jaar waarnam, sinds het begon met meten in 1995. Overigens zijn er wel 69.000 zelfstandigen bijgekomen en bovendien wees IJdele Eijff ons er al op dat werkgelegenheid volgt op economische groei. Worden die 3.000 extra vacatures die het afgelopen kwartaal openstonden (94.000 eind september) dus vanzelf wel bezet. Hoe onze economie vergeleken met een jaar geleden presteerde?

Bron: bitcoinweb.nl
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Thuisbezorgd.nl over Bitcoin

Natuurlijk ken je Thuisbezorgd.nl al lang, maar vandaag leer je een ander deel van Thuisbezorgd.nl kennen! Thuisbezorgd.nl is namelijk het eerste bedrijf dat zichzelf introduceert in deze nieuwe serie artikelen op BitcoinWeb. In de serie “Kennismaken met…” krijgen bedrijven die iets met Bitcoin doen de kans om zichzelf te presenteren aan de lezers van BitcoinWeb. De aftrap wordt gedaan in samenwerking met Imad Qutob, marketing manager van Takeaway.com / Thuisbezorgd.nl. We stelden hem enkele vragen over waarom Thuisbezorgd.nl Bitcoin als betaalmiddel is gaan accepteren en hoe men bij Thuisbezorgd.nl verder over de digitale munteenheid denkt.