Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 2536 tot 2540
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Neef Gaddafi: Westen moet ter verantwoording worden geroepen voor Libie

Verschillende Westerse landen moeten ter verantwoording worden geroepen voor de chaos die in Libië ontstaan is na de omverwerping van de regering van Muammar Gaddafi. Dat zegt zijn neef Ahmed Gaddaf al-Dam in een exclusief interview met Russia Today. Na zes jaar van totale chaos zouden Westerse landen hun excuses moeten aanbieden en het land met rust moeten laten, zo concludeert Gaddaf al-Dam.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Rusland wil gebruik contant geld beperken

De Russische ministeries van Financiën en Economische Ontwikkeling willen het gebruik van contant geld beperken, zo schrijft zakenkrant Vedomosti. Rusland wil de zwarte economie aan te pakken en problemen als corruptie, belastingontwijking en witwassen effectiever kunnen bestrijden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Zijn de berichten over de dood van het Westen overdreven?

De Amerikaanse vice president Nike Pence zei het voorbije weekeinde bij zijn bezoek aan Brussel dat zijn land de goede relaties met de Europese Unie in stand wil houden.

De opluchting bij de Europese leiders was groot. Donald Tusk, de voorzitter van de Raad van Europa, werd zelfs verleid tot een licht euforische uitspraak: “De berichten over de dood van het Westen zijn sterk overdreven.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Krijgt de Griekse economie een nieuwe klap te verduren?

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de eurogroep deze week nog geen besluit zal nemen over de volgende financiële steun aan Griekenland. Volgens de voorzitter van de eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, zal Brussel eerst om de tafel moeten met de Griekse regering.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Er zijn geen financiële markten meer… er is alleen nog Trump

‘Het is de voorbije maand absoluut duidelijk geworden dat Tumps fiscale stimulus, zijn belastingverlagingen en zelfs de afvoering van Obamacare niet voor morgen zijn… als ze er al ooit komen,’ schrijft Graham Summers, de Chief Market Strategist van Phoenix Capital Research. ‘Dat terzijde gelaten dalen de bbp-cijfers. Ook de aangekondigde bbp-groei van 5% zal niet snel een feit zijn, als dat ooit al gebeurt.

De belastinginkomsten en andere niet gemanipuleerde data wijzen er op dat de VS zich op de rand of misschien al in een recessie bevinden.