Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 25371 tot 25375
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Amerikaanse schulden kwijtgescholden

Een onderdeel van de Occupy Wall Street beweging –Occupy Strike Debt Group – heeft voor 15 miljoen dollar aan schulden van Amerikanen opgekocht, om deze vervolgens te wissen, kwijt te schelden.

Omdat het innen van deze schulden (en zovele andere) nog onwaarschijnlijk was, konden ze gekocht worden voor 400.000 USD.  Met de actie wil de beweging de aandacht vestigen op de secundaire schuldenmarkt, die als volgt in zijn werk gaat:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

532 handelsdagen zonder correctie – is dit nog gezond?

De S&P 500 heeft al een reeks neergezet van 532 handelsdagen zonder correctie van 10 procent. Is dit uitzonderlijk? Is dit wel gezond te noemen? We vieren momenteel de verjaardag van de versnelde stijging van de S&P 500 en dit maakt steeds meer handelaars nerveus - aldus Daily Reckoning.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Liechtenstein gaat bankgeheim opheffen

Liechtenstein wil over een jaar niet langer te boek staan als een land waar zwart geld geparkeerd kan worden. Het vorstendom wil ophouden belastingontduikers van dienst te zijn en zal toetreden tot de Internationale Conventie voor Wederzijdse Administratieve Bijstand in Belastingzaken, zo heeft het vandaag laten weten.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Belastingvoordeel elektrische auto's

Een elektrische auto rijden is voor ondernemers nog aantrekkelijker, omdat zij in aanmerkingen komen voor speciale regelingen. Helaas gelden een aantal regels alleen dit jaar nog. Als je dus overweegt om een auto aan te schaffen, doe dat dan dit jaar nog.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 14 november 2013

Over vrijheid en het streven ernaar

Over vrijheid en het streven ernaar. De Belg Michel Bauwens is cyberfilosoof, futuroloog, econoom, ondernemer. Vele namen worden hem gegeven om te trachten zijn persoon samen te vatten.  Hij staat niet voor niets bij de 100 meest inspirerende mensen voor een duurzame toekomst van het Post Growth Institute.  Zijn nieuwe boek heet wat bombastisch “De wereld redden“.

Bauwens schrijft over commons of het gemeentegoed; rijkdommen die aan niemand en iedereen (zouden moeten) toebehoren: lucht, water, grondstoffen maar ook publieke ruimtes, bibliotheken, kennis en waarden, taal en zelfs Wikipedia.