Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 25371 tot 25375
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Recordinstroom geld beleggers

Amerikaanse particuliere beleggers hebben de weg naar de beurs allang weer gevonden. De instroom aan nieuw kapitaal piekt op het hoogste niveau sinds…2000.

In de VS hebben beleggers zich niet af laten schrikken door negatieve krantenkoppen. De instroom van nieuw geld in aandelenfondsen en ETF’s bevindt zich op het hoogste niveau sinds 2000(!). Natuurlijk heeft de gemiddelde Amerikaan het wat gemakkelijker gehad dan de doorsnee Europese belegger. Immers, de VS heeft wel een aardige economische groei laten zien het afgelopen jaar, waar Europa tot voor kort nog sukkelde met een recessie. En, de VS heeft de Fed met zijn agressieve quantitative easing programma.. Reken maar dat dat ook flink heeft bijgedragen aan de stevige stijging van Wall Street, die op zijn beurt weer steeds meer beleggers lokt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Nederlands ster hedge fund manager geeft tips

Hedge fund Lucerne Capital Fund behoort in Europa al jaren tot de allerbeste performers. Hoe doen de heren dat? Een interessant kijkje in de keuken van de profs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Rijke gezinnen winnen 200 euro, armste 1 euro in voorstel N-VA

Het N-VA-voorstel om de personenbelasting te verlagen kost Vlaanderen in een eerste fase 812 miljoen euro. Nadien loopt dat op tot 1,15 miljard. Dat berekende professor Economie André Decoster van de KU Leuven. Opvallend is echter vooral het verschil in impact voor arm en rijk. "De winst is wel erg ongelijk verdeeld", zegt Decoster.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Fed heeft een derde, geheim mandaat

Het is genoegzaam bekend. De Fed bewaakt de prijsstabiliteit en is verantwoordelijk, uiteindelijk, voor de arbeidsmarkt. Daar is nu een derde verantwoordelijkheid bijgekomen.

De wereld was tamelijk overzichtelijk voor de crisis uitbrak. De rol van de Fed als belangrijkste centrale bank ter wereld was inflatiebestrijding en het stimuleren van de werkgelegenheid. Tot zover nies nieuws onder de zon. Echter, met de introductie van onorthodoxe maatregelen zoals quantitative easing (QE), is het speelveld ingrijpend veranderd. Zozeer, dat het mandaat van de Fed stiekem zelfs met een derde pijler is uitgebreid. Althans, volgens John Mauldin, financieel expert, uitgever van veelgelezen boeken en nieuwsbrieven en met een behoorlijke staat van dienst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Bedrijfsresultaten VS naar recordhoogte

Nog dagelijks rapporteren Amerikaanse bedrijven hun kwartaalresultaten. Mee- en tegenvallers wisselen elkaar af, maar wat is nu de rode draad in de resultaten?

We zijn goed halverwege het seizoen van de bedrijfsresultaten en dus kan er een eerste stand van zaken opgemaakt worden. Het zal sommigen misschien verbazen maar die zijn uiteindelijk niet eens zo slecht. Maar toch blijft enige voorzichtigheid op wat langere termijn geboden.