Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 25391 tot 25395
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

's Werelds vijf grootste vastgoedbubbels volgens Goldman Sachs

Analisten van Goldman Sachs onderzochten ’s werelds snelst groeiende vastgoedmarkten in de hoop potentiële problemen te identificeren. Deze vijf landen lopen het grootste risico: 

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Vermogende Russen, Chinezen en Arabieren kopen het vastgoed in Londen

De huizenmarkt in Londen wordt overspoeld met vermogende Russen, Aziaten en Arabieren. Ze zoeken allemaal een veilige haven voor hun vermogen en daar leent vastgoed op een toplocatie zich erg goed voor. In de hogere prijsklasse wordt meer dan de helft van alle woningen gekocht door buitenlandse investeerders. Lees meer op Marketupdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Currency wars lopen uit de hand

Er woedt op de valutamarkten een felle strijd. Diverse landen proberen middels devaluatie van de eigen munt een concurrentievoordeel te behalen. De zaken dreigen uit de hand te lopen, met ernstige gevolgen.

Enkele jaren geleden waarschuwde de Braziliaanse minister van Financiën Guido Mantegua voor de ‘currency wars’ die op de valutamarkten woedden. Op die valutamarkten was een strijd bezig waarbij elk land probeerde om de eigen munt zo goedkoop mogelijk te maken.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Geldverslaving is een gezondheidsprobleem

Laurette Onkelinx (PS), federaal minister van volksgezondheid, noemt de geldverslaving van Didier Bellens, topman van Belgacom, een gezondheidsprobleem. Psychotherapeut Bob Vansant neemt haar op haar woord en pleit voor maatregelen om deze verslaving aan te pakken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Crisisheffing levert Nederlandse staatskas ruim 600 miljoen euro op

De crisisheffing 2012 die het Nederlandse kabinet invoerde om het begrotingstekort verder terug te kunnen dringen, heeft de staatskas ruim 628 miljoen euro opgebracht. Dat maakte het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.