Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 2541 tot 2545
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 28 januari 2017

Wereld installeert 500.000 zonnepanelen per dag, China 2 windmolens per uur

In 2015 heeft hernieuwbare energie een cruciale mijlpaal laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van het International Energy Agency (IEA).

Er werd in dat jaar immers voor een recordhoeveelheid van 153 gigawatt duurzame capaciteit aan het wereldwijde energienet toegevoegd. Dat betekende een stijging met 15 procent tegenover het jaar voordien, maar bovendien vertegenwoordigden duurzame toepassingen meer dan de helft van de totale groei van het wereldwijde elektriciteitsnet.

De grootste toename werd opgetekend door een toevoeging van 66 gigawatt windturbines en 49 gigawatt zonnepanelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 28 januari 2017

Kredietbeoordelaar S&P somberder over economie Turkije

De aanhoudende waardedaling van de Turkse lira dreigt de economie van Turkije verder uit te hollen, terwijl beleidsmakers niet in staat lijken om de situatie te verbeteren. Dat stelt kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een vrijdag gepubliceerd rapport.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 28 januari 2017

De hoge heren gaan proberen om Bitcoin te reguleren, traceren en controleren.

  In Dubai was er recent een conferentie met als titel "Global conference on countering money laundering and digital currencies". Nu kan je die titel op 2 manieren lezen maar je kan er ervan uitgaan dat ze daar niet al te enthousiast waren over Bitcoin. De conferentie, die georganiseerd was door onder andere Interpol en Europol, was erop gericht om crimineel gebruik van digitaal geld te kunnen detecteren, tegengaan en onderzoeken. De conclusies waar men aan het einde van de conferentie mee kwam lagen enigzins voor de hand: - Samenwerking, speciaal op het gebied van verdachte Bitcoin adressen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 28 januari 2017

IMF noemt Griekse schuld "onhoudbaar"

De Griekse schuld is 'onhoudbaar' en 'explosief op de lange termijn', zo blijkt uit een rapport van het Internationaal Monetair Fonds IMF dat vandaag gelekt werd. De instelling, die al een tijdje op een andere lijn zit dan Europa als het gaat over Griekenland, roept de eurozone op om 'geloofwaardiger' schuldverlichtingsmaatregelen te treffen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 28 januari 2017

Welke Brexit? Geen enkel G7-land doet beter dan… het Verenigd Koninkrijk

Geen enkele van de G7- economieën (een informeel platform van de leiders van de belangrijkste industriestaten, China uitgezonderd)

deed het in 2016 beter dan het Verenigd Koninkrijk. De Britse economie liet vorig jaar volgens het Office for National Statistics (ONS) een groei van 2% optekenen. Vooral in het laatste kwartaal werd een uitstekend resultaat opgetekend.