Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 25416 tot 25420
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Fed: Banken moet zich voorbereiden op het ergste

De Amerikaanse centrale bank heeft de Amerikaanse banken gewaarschuwd om meer liquiditeiten aan te houden voor het geval er een zware economische “downturn” komt. Banken moeten voornamelijk activa aanhouden zoals cash, obligaties en andere activa van hoge kwaliteit, aldus Occupy Corporatism.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Amerika spioneert maar de burger slaat terug

Europa staat op zijn achterste benen : bespioneren door de VS wereldwijd van email-, fax- en gsmverkeer is één ding maar HALT! wanneer het mobieltje van bondskanselier Angela Merkel wordt afgeluisterd.  Berichten komen inderdaad almaar sterker door, o.m. van het Duitse Bild magazine, dat haar telefoon (en van welke hoogwaardigheidsbekleders misschien nog) als sinds 2002 wordt afgeluisterd door de Amerikaanse geheime dienst.  Dit doet men niet onder vrienden! klinkt het verontwaardigd.  Tja, wie met de hond slaapt krijgt zijn luizen…  Ongenoegen dus, morren, veel anders kan Europa niet doen tegenover Big Brother.  Maar hackers van de “Anonymous”-beweging pakken de hele zaak wel aan en legden de National Security Agency website plat.  De hele commotie en deze nasleep is te danken aan de door voormalig NSA-werknemer en nu klokkenluider Edward Snowden geopenbaarde documenten, waaruit blijkt dat de VS al jaren vriend en vijand afluisteren, bespioneren. 

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Is de eurocrisis voorbij?

Is de eurocrisis voorbij? Johan Van Overtveldt Hoofdredacteur van Trends

Alhoewel betrokken politici steeds luider het tegendeel beweren, is het enige correcte antwoord op de titelvraag: neen. ECB-voorzitter Draghi verdoofde de eurocrisis maar dreigt zijn aanpak als een boomerang in het gezicht te krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Waarom wij rotsvast blijven geloven in goud

De consolidatiefase van de goudprijs duurt veel langer dan de meeste hadden verwacht, mezelf incluis. Dit zorgt voor het zwakste sentiment in tientallen jaren en het zorgt er ook voor dat zelfs de grootste believers beginnen twijfelen. Om deze believers terug op het juiste pad te brengen, heeft

Om deze believers terug op het juiste pad te brengen, heeft Gold Stock Bull de fundamenten nog eens op een rijtje gezet:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Technologische revolutie: Internet of Things

Internet heeft de wereld al aardig op zijn kop gezet. Toch zijn we er daarmee nog lang niet. The Internet of Things gaat nog veel meer veranderen.

Internet is aardig ingeburgerd, zeker in de Westerse wereld. Wie heeft er nu (nog) geen snel internet thuis? Er voor buiten de deur hebben we uiteraard de smartphone, tablet en aanverwant speelgoed. Ook het bedrijfsleven heeft het internet omarmd, gedreven door het continue spel van zoeken naar efficiency en kostenvoordelen. Maar daarmee zijn we er nog niet: Internet of Things gaat een stap verder, een stap voorbij de laptop en de smartphone. En het wordt groot, heel groot.