EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
29
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 25421 tot 25425
Geplaatst op: dinsdag 3 december 2013

Deze 9 factoren houden een stijging van de goudprijs tegen

Met goud is nog altijd het moeilijk kersen eten. Het gezond verstand zegt dat alle marktomstandigheden wijzen in de richting van een sterke prestatie van het edelmetaal, maar in de praktijk is daar nog niets van terecht gekomen. Waarnemers vragen zich af waarom dat zo is. Duidelijke antwoorden hebben we echter nog niet gekregen.

Welke factoren houden een stijging van de goudprijs uiteindelijk tegen? Gluskin Sheff’s David Rosenberg trok in zijn ‘Breakfast With Dave Note‘ op zoek naar wat zich eigenlijk afspeelt op de goudmarkt. Zijn uitgangspunt was dat er toch een verklaring moest zijn voor een prijsdaling van ruim 25 procent dit jaar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 3 december 2013

Shiller: aandelenmarkten een zeepbel

De Amerikaanse econoom Robert Shiller heeft weer van zich laten horen. De econoom die dit jaar de Nobelprijs voor economie won, ziet nu een financiele zeepbel ontstaan door de flinke stijgingen op de aandelenmarkten. Vooral in Amerika is er gevaar voor een bubbel. 

In een interview met het Duitse blad de Spiegel geeft Shiller aan dat veel beurzen al op een hoog niveau staan en de vastgoedprijzen stijgen ook sterk mee. Dat zou volgens de econoom ‘verkeerd kunnen aflopen’.

Lees verder op beursplein6.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 december 2013

Ondertussen in Griekenland

Griekenland krijgt van kredietbeoordelaar Moody’s een steuntje in de rug middels een verhoging van de kredietwaardigheid. Een interessante Emerging Market?

Griekenland krijgt van kredietbeoordelaar Moody’s een steuntje in de rug middels een verhoging van de kredietwaardigheid. Een interessante Emerging Market?

Moody’s heeft Griekenland een betere rating gegeven: van Caa3 naar C. Daarmee heeft het land nog steeds een junk bond rating, maar de weg naar boven is eindelijk wel ingeslagen. De verhoging kom top een opvallend moment. Immers, De Griekse politieke coalitie is op zijn zachtst gezegd wankel, het land bevindt zich nog altijd in een diepe recessie en er is opnieuw onenigheid met de trojka over de uitvoering van eerder gemaakte afspraken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 3 december 2013

Brits eiland wil Bitcoins fysiek maken

Een klein eiland in het Engelse Kanaal, Alderney, wil via fysieke Bitcoins een internationale draaischijf worden voor digitaal geld. Het eiland met maar 1.900 inwoners wil daarmee beginnen door een internationaal centrum te worden voor Bitcoins. Het eiland wil anti-witwas regels en financiële reglementeringen instellen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 3 december 2013

Massale betogingen in Oekraïne en Thailand – burgers eisen gehoord te worden

Zowel in Oekraïne als in Thailand vinden demonstraties plaats met geweld en arrestaties tot gevolg, echter om heel verschillende redenen.  Een en ander toont wel aan dat de burgers meer en meer mondig worden en een stem willen waarnaar geluisterd wordt.

Lees verder op Biflatie.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs