Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 25426 tot 25430
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013

Beleggers kijken naar bedrijvencijfers en Fed

Verwacht wordt dat de Fed zijn stimuleringsbeleid op peil houdt. Na de vorige vergadering oordeelde het bestuur dat het economisch herstel nog te broos was om al met een afbouw te beginnen.

Sindsdien heeft de economie een nieuwe tik gekregen door de begrotingsruzie in Washington en de tijdelijke sluiting van de federale overheid.

Bron: beursplein6.nl
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013

CEO's waarschuwen voor te hoge koersen

Elon Musk doet bij Nederlandse beleggers niet direct een belletje rinkelen, maar misschien doet autobedrijf Tesla dat wel. Musk is de CEO van Tesla, een bedrijf dat elektrische auto’s maakt. En elektrische auto’s zijn volgens veel beleggers de toekomst. Daarom vinden investeerders het niet erg om een forse premie te betalen op de prijs van het aandeel (Tesla staat genoteerd aan de Amerikaanse beurs). Een aandeel Tesla staat op dit moment op meer dan 400 procent winst, gemeten sinds de start van dit jaar. Voor beleggers die al langer in het aandeel zitten natuurlijk heel mooi nieuws, maar de CEO maakt zich zorgen om de koersontwikkeling.

‘De aandelenprijs is veel meer dan waar we recht op hebben’. Vreemde woorden voor een CEO, maar in het geval van Tesla waarschijnlijk erg realistisch. Waar veel bedrijven op Wall Street tussen 9 tot 20 keer de winst worden verhandeld, betalen investeerders voor een aandeel Tesla 100 keer de winst. Een flinke premie.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013

Barstjes in de laatste veilige bank

Een miljard dollar boete hangt de Rabobank boven het hoofd voor manipulatie van de Libor-rente.  De bank die soepel door de financiële crisis leek te komen, kampt met steeds meer problemen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013

Ron Paul over een nieuw monetair systeem

Onze vierde gast in deze 5-delige reeks van illustere economische denkers en doeners is Dr Ron Paul, de oud-Republikeinse Afgevaardigde voor Texas, USA.

Paul was nog presidentskandidaat in 2008 en is nog steeds de drijvende kracht achter de Libertarische Partij. Deze is opgericht uit onvrede over zowel de republikeinen als de democraten die, aldus Paul, meer en meer afwijken in hun beleid van wat de Founding Fathers, de stichters van de Verenigde Staten, bedoelden.

Bron: knack.be
Geplaatst: zondag 27 oktober 2013

'Geef iedereen een basisinkomen'

Peter De Keyzer, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis, breekt een lans voor een basisinkomen voor iedereen. Het basisinkomen lijkt meer en meer opgang te kennen in Europa.

Toen Roland Duchâtelet vijftien jaar geleden het basisinkomen voor iedereen voorstelde, werd hij door velen op hoongelach onthaalt. Het ziet ernaar uit dat de situatie sindsdien geëvolueerd is. Zo is er in Nederland de BIP (Basis Inkomen Partij) ontstaan, bereidt Zwitserland een referendum over een basisinkomen van 2.030 euro voor en steunt de Duitse socialistische partij Die Linke het idee van de ondernemer Götz Werner die een basisinkomen van 1.000 euro voor iedereen wil.