Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 25446 tot 25450
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

De nieuwe generatie loonslaven

Is dit waar we naartoe willen of erger : is dit reeds de realiteit?  Ontmoet : de Japanse Loonslaaf.  Om 5 uur ‘s ochtends in de metrotrein, lange dagen, keihard werken – en dan jezelf laten vollopen in een karaokebar voor de laatste trein terug naar huis.  De Slapende Loonslaaf – Tijd.be maakte er opvallende beeldreportage over.  ‘t Is schrijnend om aan te zien.  Mensen als robots.  De Fransen hebben er een treffende term voor : Métro, boulot, dodo.  Hij komt van een gedicht uit 1951 :

Au déboulé garçon pointe ton numéro/Pour gagner ainsi le salaire/D’un morne jour utilitaire/Métro, boulot, bistro, mégots, dodo, zéro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Grieken leggen vandaag massaal werk neer

Griekse leraren, ambtenaren en luchtverkeersleiders leggen vandaag het werk neer. Met een 24 uur durende staking protesteren de Grieken tegen de bezuinigingen die geldschieters het land oplegden vanwege de 'bailout', de financiële reddingsoperatie.

Bron: mijnzorgverzekering2014.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Pech voor ouderen: meer betalen voor aanvullende zorg

Steeds meer zorgverzekeraars besluiten ouderen meer te laten voor hun aanvullende zorgverzekeringen. Als je jonger bent gaat de premie voor de zorgverzekering juist omlaag. Aanvullend verzekeren staat Anno 2014 dus niet langer in het teken van “samen delen” en “solidariteit”. Het verschil in premie is soms bijna 70 procent voor dezelfde verzekering, zo meldt RTL nieuws.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Adecco ziet opnieuw stijgende vraag naar arbeid

Uitzendconcern Adecco heeft in het derde kwartaal de vraag naar arbeid in veel Europese landen weer zien aantrekken. Dit zei topman Patrick De Maeseneire van de grootste uitzender ter wereld bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Traditioneel bankentoezicht is niet meer van deze tijd.

De verontwaardiging over de boete voor Rabobank voor hun rol in de mega-Libor fraude was best wel aandoenlijk. Uitspraken als “zélfs de Rabobank” of “ook deze coöperatieve bank?” Hoe naïef! Natuurlijk ook bij de Rabobank.

Sterker nog, de mailwisselingen van Rabo-handelaren, als bewijs van deze Liborfraude, waren al sinds 2009 in het bezit van de compliance-afdeling van de Rabobank in Utrecht, maar er werd niets mee gedaan. Dat was het idee.