Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 25451 tot 25455
Bron: weebly.com
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Nederland in één klap uit de crisis het kan!

Langzaam maar zeker dringt het bij de Europese Commissie in Brussel door dat de rigide bezuinigingen, waar de OESO, het IMF en tal van economen voor gewaarschuwd hebben, meer schade dan goed hebben gedaan. De groei in de eurozone wil maar niet op gang komen en de eerste tekenen van moedeloosheid zijn bij politici en economen duidelijk zichtbaar. Ze weten het niet meer. Niet alleen in de zuidelijke schuldenlanden, maar nu ook in Nederland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

JPMorgan treft hoogste schikking ooit

De bank JPMorgan heeft een schikking getroffen van 13 miljard dollar (9,6 miljard euro) met de Amerikaanse autoriteiten in verband met de verkoop van 'slechte' hypotheken. Dat is vanavond bekend geworden. De bank kreeg van de Amerikaanse justitie de hoogste boete die ooit aan een instelling is opgelegd.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Chinezen kopen nog meer goud dan we dachten

De Chinezen kopen veel meer goud dan eerder werd aangenomen. Naast import via Hong Kong voert China ook steeds meer goud rechtstreeks het land in via Shanghai. De werkelijke import van goud ligt mogelijk één vijfde hoger dan eerder werd aangenomen. Zwitserse smelterijen als Metalor en Hereaus draaien overuren om grote LBMA goudstaven om te smelten naar kilo baren voor de Chinese markt.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Afrika verliest wekelijks één miljard dollar aan illegale kapitaalvlucht

Afrika heeft de voorbije drie decennia wekelijks 1 miljard dollar verloren aan illegale kapitaalvlucht. Dat heeft de hulporganisatie Oxfam gezegd. Er wordt aan toegevoegd dat de ontdekking van talloze nieuwe bronnen van grondstoffen in Afrika die problematiek in de toekomst nog meer op de spits dreigt te drijven. Oxfam benadrukt echter dat het bedrijfsleven een belangrijke inbreng kan hebben om deze problemen te helpen aanpakken. Weliswaar kunnen buitenlandse bedrijven het corrupte beleid van overheden niet corrigeren, maar ze kunnen volgens Oxfam wel stoppen met het exploiteren van het gebrek aan ethiek van een aantal Afrikaanse leiders en ambtenaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Ziet het westen zijn goud nog ooit terug?

Vorige eeuw was Zwitserland de meest populaire plaats ter wereld om welvaart te stockeren. Nu dient Zwitserland steeds meer als doorvoerland voor goud, naar Azië met Singapore, Hong Kong en Shanghai in het bijzonder. Goud en zilver vloeien in groten getale naar deze landen en eindigt er in de meest moderne kluizen ter wereld - aldus Sprott Group...