Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 25476 tot 25480
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Kijktip: De Wall Street Code

Tegenlicht zond gisteren een documentaire uit over high-frequency trading. Je weet wel, die computerhandel waar in nanoseconden geld verdient wordt door te handelen op minimale prijsbewegingen. Is de beurs al overgenomen door de computerhandel? En zit er nog wat in voor de kleine belegger?

Bron: jcsuurmond.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Inkeerregeling 2014: laatste kans om in te keren zonder boete

Al vanaf de invoering in 2001 van de inkeerregeling  in zijn huidige vorm zijn er veel ontwikkelingen binnen deze mogelijkheid tot vrijwillige verbetering. Zo was de boete 0% tot en met eind 2009, vanaf 1 januari 2010 werd deze 15% en per 1 juli 2010 zelfs 30%. Verrassend was de tijdelijke verruiming van de regeling per 2 september 2013: deze houdt in dat wederom een boete van 0% geldt. Let wel: deze coulance houdt per 1 juli 2014 onmiddellijk op. De boete wordt het eerste jaar weer 30% en stijgt daarna per 1 juli 2015 naar maar liefst 60%. Deze boete percentages gelden voor verzwegen vermogen in box 3. Voor verzwegen inkomsten in box 1 zoals zwarte winst zijn deze percentages respectievelijk 0%, 10% en 20%. Dat lijkt minder, maar de box-tarieven zijn veel hoger.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

IJsland bewijst dat het anders kan

IJsland kende in 2008 een levensgrote crisis, het was tegelijk de start voor zowat de rest van de geïndustrialiseerde wereld van de Kredietcrisis, waarvan we allemaal nog de gevolgen dragen.  Het land gaat zelfs failliet maar door middel van razendsnelle hervormingen raakte het er wonderwel weer bovenop.  IJsland lost zelfs zijn schulden vervroegd af.  Hoe is dit allemaal mogelijk en waarom gaat het in de rest van het Westen dan economisch zo slecht? “Mensen in IJsland hebben een vrije geest en willen in een vrij land leven. Zij willen hun leven al helemaal niet door bankiers laten leiden en zijn wars van buitenlandse overheersers.  

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Er komt een welvaartsbelasting aan!!

Als je begaan bent met je eigen welvaart, met je eigen centen, met je spaargeld waar je zo hard voor gewerkt heb,... dan moet het proefballonnetje van het IMF enkele weken geleden u serieus de stuipen op het lijf hebben gejaagd. 

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

'Wir fahr'n fahr'n fahr'n auf der Autobahn', maar moeten daarvoor straks wel betalen

'Wir fahr'n fahr'n fahr'n auf der Autobahn'Buitenlanders die op de Duitse Autobahn rijden moeten daar straks tot 100 euro voor ophoesten. Dat blijkt uit gelekte voorstellen van het Duitse ministerie van Transport, die de Financial Times kon inzien. Om in regel te blijven met een EU-regel die zegt dat buitenlanders niet mogen worden gediscrimeerd zullen ook de Duitsers een autosnelwegvignet moeten kopen, doch zij zullen dat geld kunnen recupereren via hun wegenbelasting.