Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 25481 tot 25485
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Column Kees de Kort | Tot op het bot verdeeld

Amerika is de gids voor de hele wereld. Zelfs de grote columnist Thomas Friedman bemoeide zich ermee en zei dat het vertrouwen in de VS in het buitenland afbrokkelt. Begrijpelijk, Kees de Kort? "Natuurlijk."

Bron: logweb.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

klantgegevens van de Rabobank te koop op Russische Tor netwerk

Ruim 26.000 klantgegevens van de Rabobank zijn te koop op een Russische Tor netwerk. Het gaat onder meer om namen, adressen telefoonnummers, rekeningnummers en saldo.

Bron: logweb.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Duitse banken betreden woningmarkt Nederland

Gerenommeerde Duitse banken betreden met een budget van ruim 200 miljard vanaf vandaag de Nederlandse hypothekenmarkt. Op deze manier moet de woningmarkt in Nederland enigszins worden vlotgetrokken.

Bron: uitpers.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Het dollarsysteem barst in al zijn voegen

De VS bezit nog altijd het summum aan militaire macht, maar door de enorme schuldencrisis van 17 biljoen dollar is deze niet langer financierbaar. Voor iedere dollar aan staatsuitgaven moet 49 cent geleend worden. Om de financiering van de VS op gang te houden is Washington verplicht regelmatig het schuldenplafond door het Congres te laten verhogen.

De landen in Azië en Zuid-Amerika zijn zich bewust van het dreigend gevaar. Ze richten bijgevolg regionale banken op en zoeken voor hun onderlinge handel alternatieve betalingsmiddelen. De grote economische groeimacht China sluit bijvoorbeeld handelsakkoorden met Japan, Australië en andere landen waarbij de betaling niet meer in dollars maar in nationale munten afgewikkeld wordt. De handel  tussen China en een reeks Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen geschiedt meer en meer op basis van grondstoffen als betaalmiddel. Deze landen moeten dus niet langer dollars op de internationale financiële markt lenen tegen hoge rente. Het biedt hen de mogelijkheid om zich te bevrijden van de wurggreep van de westerse financiers en om een eigen sociaal en economisch beleid tot stand te brengen. Deze ontwikkeling toont zeer concreet dat de dollar als internationale handelsmunt zijn beste tijd heeft gehad. Hierdoor begint ook de blokkeringsminderheid van de VS in het IMF en de Wereldbank enorme barsten te vertonen en af te brokkelen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Europese Rekenkamer: 4,8% van het EU-budget wordt uitgegeven waar het niet nodig is

De Europese Rekenkamer heeft voor het negentiende jaar op rij geen volledige goedkeuring over de besteding van EU-geld gegeven. Voor het vierde jaar op rij loopt ook het foutpercentage op. Bedroeg dat in 2009 nog 3,3%, dan steeg het in 2010 naar 3,7%, in 2011 naar 3,9% en werd vorig jaar ruim 4,8% (waarvan 0.3% punt komt door een nieuwe methode van berekening) van het totale budget uitgegeven waar dat niet nodig was.

De Commissie zoekt de oplossing nu in de oprichting van een Europees Openbaar Ministerie dat de fraude in de lidstaten moet opsporen en vervolgen, maar de nationale parlementen reageren weinig enthousiast op het voorstel.