Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 25496 tot 25500
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 24 oktober 2013

Op de vlucht voor schulden

Al 64.000 Nederlanders zoek! Ze zijn onvindbaar voor de belastingdienst, voor hun schuldeisers in het algemeen en dit aantal is een verdubbeling tegenover 2007.  “Mensen komen in de financiële problemen door de economische omstandigheden. We zien dat er een relatie is tussen het aantal mensen dat onbereikbaar is en de financiële problemen”.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 oktober 2013

1 op 2 werknemers in de Amerikaanse fastfoodindustrie krijgt ook nog eens een uitkering en dat is niet eens slecht

Een nieuwe studie van het Berkeley Labor Center (PDF) toont aan dat 52% van alle werknemers in de Amerikaanse fastfoodindustrie ook nog eens beroep moet doen op financiële steun van de overheid (het nationale gemiddelde is 25%), met een totale jaarlijkse kost voor de belastingbetaler van zeven miljard dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 24 oktober 2013

Belgische werkloosheid op hoogste peil sinds januari 2011

België telde in september 449.602 werkzoekende uitkeringsgerechtigde volledig werklozen. Dat is het hoogste cijfer sinds januari 2011, zo blijkt uit gepubliceerde gegevens van de RVA. Vooral de werkloosheid onder mannen loopt sterk op.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 24 oktober 2013

Over John, Peter, Karen, Ron en Marc : de eenzame roependen in de woestijn (deel 2)

Onze volgende gast als personaliteit op het gebied van economie, financiën en monetaire systemen is de Amerikaan Peter Schiff, beurshandelaar, investeringsanalist, auteur en econoom.  Schiff waarschuwde al vroeg voor het uitbreken van de Kredietcrisis, is extreem kritisch over de Amerikaanse dollar en de schuldenpolitiek van zijn land.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 24 oktober 2013

Op naar een nieuwe huizenbubbel

Huizenmarkt Op naar een nieuwe Huizenbubbel

De huizenprijzen in China stegen in september 2013 met twee cijfers.  In Groot-Brittannië zijn ze zojuist tot recordhoogte gestegen sinds 2006; in één maand werden Londense huizen wel 9 % duurder. In Duitsland idem dito.  “De waarschuwing voor de forse vastgoedprijzen past bij de angst die onder veel Duitse economen leeft dat de ruime geldpolitiek van de ECB in feite veel te royaal is voor Duitsland, waar het goed gaat”.  Op naar een nieuwe Huizenbubbel…