Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 2551 tot 2555
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2017

Chinese yuan verliest aan populariteit

De waardedaling van de Chinese yuan en toenemende kapitaalrestricties hebben de populariteit van de munt als internationaal betaalmiddel geen goed gedaan. Volgens betaaldienst SWIFT daalde de waarde van alle transacties die in de Chinese munt werden afgerekend in 2016 met 29,5% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2017

Wereldeconomie danst op smeulende vulkaan

Ondanks de opwaartse beweging op de Amerikaanse beurzen na de verkiezing van Trump blijft dit alles een vreugdedans op een smeulende vulkaan. De schuldenberg die het laatste decennium zeer sterk is gestegen in alle werelddelen staat op ontploffen.

Analisten en doemdenkers waarschuwen al langer voor de enorme schuldenberg welke niet enkel in Europa en de Verenigde Staten enorme proporties heeft aangenomen. Deze schuldenberg is de laatste jaren dramatisch gestegen door de extreem lage rentes en het vele financiële injecties in het systeem door de centrale banken.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2017

De wereldhandel groeit niet meer: we gaan de globalisering terugdraaien

De nieuwe Amerikaanse president Trump zegt het Trans-Pacific-Partnership-handelsverdrag (TPP) op. En waarschijnlijk gaat het TTIP-handelsverdrag tussen de VS en Europa de prullenbak in. President Trump zegt hardop dat de Amerikanen weer zelf spullen moeten gaan maken in plaats van spullen te importeren. Dat betekent een terugkeer naar halverwege de 20e eeuw.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2017

Man die getipt wordt als VS-ambassadeur bij EU speculeert over einde euro

Ted Malloch, de man die getipt wordt als toekomstig Amerikaans ambassadeur bij de Europese Unie, heeft weinig vertrouwen in het voortbestaan van de euro. De Europese eenheidsmunt zou binnen de komende achttien maanden kunnen instorten, zo verklaarde Malloch aan de Britse openbare omroep BBC.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2017

Het potentieel met beleggen in zilver is gigantisch

‘Je moet kopen wanneer het bloed door de straten stoomt’, het is een bekende uitspraak van Warren Buffett. Hij bedoelt daarmee dat je moet kopen wanneer niemand nog interesse heeft. Waarom Buffett geen zilver koopt, blijft voor ons dan ook een raadsel. Zilver was nog nooit zo goedkoop en het opwaarts potentieel is dan ook gigantisch.