Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 25501 tot 25505
Bron: hol.es
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Schuldencrisis: moderne slavernij

Je schept als Centrale Bank geld uit het niets. Je vraagt rente over dat geld door met name aan overheden te lenen die doorgaans meer schulden maken (financiële economie). Die overheid betaalt de rente door belasting te heffen op reële producten voortkomend uit de productiviteit van de burger (reële economie). Voilà de aansluiting tussen reële en financiële economie.

Telkens wordt de onmacht van de verslaafde mens benut om meer macht te neer te leggen bij de Centrale Banken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

'Nederlandse economie blijft krimpen'

De Nederlandse economie blijft zwak en zal ook volgend jaar nog licht krimpen. Dat voorspelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in haar dinsdag gepubliceerde Economic Outlook.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Belgische belastingdruk blijft bij de hoogste ter wereld

De belastingdruk voor bedrijven in België blijft bij de hoogste ter wereld. Dat blijkt uit het rapport 'Paying Taxes 2014', waarin PricewaterhouseCoopers (PwC) en de Wereldbank de belastingsystemen van 189 landen bestuderen. Op de ranglijst van de totale belastingdruk staat België op plaats 161. Dat heeft PwC vandaag bekendgemaakt in een persbericht.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Amerikaanse banencijfer van oktober 2012 was vervalst

Het Amerikaanse Census Bureau heeft in oktober 2012 een vervalst banencijfer gepubliceerd, zo laat een insider weten aan de New York Post. Er werden niet-bestaande respondenten 'verzonnen', waarmee het banencijfer kunstmatig werd opgekrikt. De manipulatie van de cijfers zou tot op de dag van vandaag door gaan en verder gaan dan het banencijfer alleen.