Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 25526 tot 25530
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand – wie is de grootste wanbetaler van het land?

Onderstaand artikel komt van de Nederlandse site BNR.nl. Hoewel ik niet over de juiste gegevens beschik over de situatie in België, is er toch iets dat mij zegt dat de situatie niet zo heel veel zal verschillen. Een van de grootste wanbetalers in Nederland is,... de Nederlandse overheid.

De overheid houdt zich nog steeds slecht aan de afgesproken betaaltermijn. Dat blijkt uit een enquête onder credit managers door het Verbond van Credit Management Bedrijven. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Europa flirt met deflatie

Gaat Europa uiteindelijk de weg van Japan op, dat van 1989 tot 2013 deflatie kende?  “Erg lage inflatie zet ECB onder druk” kopt Tijd.be.

De Europese inflatie is inderdaad gedaald tot 0,7 %.  Hoe laag kan je gaan? Als oorzaken worden aangegeven de lagere energieprijzen en tragere stijging van voedselprijzen, alcohol en tabak, maar natuurlijk de lagere eurokoers tegenover de USD die ingevoerde producten goedkoper maakt.  Daarbij verhoogde de gemiddelde werkloosheid in de eurozone van 12 tot 12,2 %.  “De ECB heeft verscheidene opties. Ze kan de basisrente verlagen van 0,5 tot 0,25 procent, ze kan proberen de euro naar omlaag te praten of ze kan de banken een nieuwe langlopende lening geven om de marktrente naar omlaag te duwen”.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Crisis veroordeelt arme Britten tot junkfood

Britten zijn door de economische crisis steeds slechter gaan eten. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Goeroes sterk verdeeld over de S&P 500

Het loont vaak om beleggingsgedrag van top hedge fund manager te kopiëren. Maar wat nu als diezelfde managers een compleet tegengestelde verwachting hebben?

Vorige week stonden we al uitgebreid stil bij David Einhorn. Die begint zich zo zoetjes aan zorgen te maken over de tomeloze recordrally op Wall Street. Reden om zich defensiever te positioneren met zijn beleggingsfonds Greenlight Capital. De long posities zijn netto 35 procent groter dan de short posities, en dat is wel eens aanmerkelijk lager geweest. Die defensievere houding van Einhorn kost geld: over de eerste negen maanden staat het rendement op 12 procent, tegen ruim 20 procent voor de S&P 500.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

De toekomst van 3D-printen

Dit moeten we nastreven als natie: excelleren, uitblinken of toch zeker méé zijn in trends die, niets meer of minder, een revolutie kunnen betekenen op technologisch vlak. We hebben het over 3D-printing, u heeft er natuurlijk al van gehoord op Biflatie.nl maar wat is het precies en vooral: hoe ver kan dit wel reiken?

”Een 3D-printer is een apparaat dat op basis van digitale ‘bouwtekeningen’ (computerbestanden) min of meer willekeurige driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen. Het gehele proces heeft de naam rapid prototyping gekregen”.