Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 25536 tot 25540
Bron: tone-app.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Alternatieven voor de bank

En de burger werd bankier

Er valt niks te kiezen voor de burger, dus kies dan maar niet, stelt acteur Russel Brand in een spraakmakend BBC interview. Alle politieke partijen lijken volgens hem hetzelfde streven te hebben: economische groei. Dat het politieke en financiële systeem stuk is en de aarde op, daar wordt geen aandacht aan besteed. “Er komt een revolutie. Tijd om wakker te worden,” aldus Brand. Dat er ook in Nederland tijdens verkiezingen weinig te kiezen valt, beaamt socioloog Willem Schinkel. Volgens hem zijn er geen fundamentele verschillen tussen politieke partijen, zeker niet als het gaat om oplossingen voor de crisis. “Er is geen partij die zegt: we moeten nu echt snel naar een heel ander economisch systeem. [..] In feite zijn alle partijen in meer of mindere mate D66 geworden.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 november 2013

2 belangrijke grafieken over goud en zilver

Toen de prijs voor goud en zilver de grond werd ingeboord in april, steeg de verkoop van de Amerikaanse Gold & Silver Eagles sterk. Sindsdien zat de verkoop in een dalende trend waarbij de verkoop in augustus en september enorm laag was. Maar in oktober was de appetijt naar deze munten weer helemaal terug, aldus SRSrocco Report.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Tijd om wakker te worden

Rabobank heeft een megaboete gekregen voor het manipuleren van LIBOR (London Interbank Offered Rate); een rentestand die in miljoenen financiële producten verwerkt zit. Het hele land en politiek vallen erover en terecht, want volgens de regels mag dit absoluut niet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Werkloosheid blijft gigantisch probleem in Europa

De Eurozone krabbelt voorzichtig op uit een slepende recessie en dat werd wel eens tijd ook. Grootste uitdaging: een oplossing voor de gigantische werkloosheid vinden.

De werkloosheid blijft de zwarte Piet in Europa en de september-cijfers over de evolutie van die werkloosheid stemmen niet bepaald hoopvol. Voor de hele Eurozone bedroeg de werkloosheid in september 12.2 procent. Dat is even veel als in augustus maar hier zit er toch een addertje onder het gras.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 november 2013

Europese banken lenen 9% minder aan bedrijven dan 2 jaar geleden

De 16 grootste Europese banken hebben de voorbije 2 jaar hun investeringen in overheidspapier met 26% of 550 miljard euro vermeerderd. Gelijktijdig zijn de leningen aan bedrijven met 9% of 440 miljard euro afgenomen.