Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 25566 tot 25570
Bron: beursig.nl
Geplaatst: zaterdag 2 november 2013

Beurzen in afwachting om verder richting te kiezen

De titel klinkt misschien spannend, maar in praktijk blijkt er vaak bar weinig verschil te zitten tussen de Nederlandse AEX en de Belgische Bel20. Vaak gaan de koersbewegingen van de buurlanden hand in hand. Dit jaar is er wel degelijk een verschil te zien. De AEX staat vandaag op een jaarwinst van 11,48% en de Belgen doen het met 14,57% toch significant beter. Lees meer > > >

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 2 november 2013

Fed test banken op rente en huizenmarktcrisis

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, gaat bij de volgende stresstest de grootste banken van de Verenigde Staten onderwerpen aan proeven met een sterk stijgende langetermijnrente en een nieuwe crisis op de huizenmarkt. Dat maakte de Fed vrijdag bekend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 2 november 2013

Mexico scheldt Cuba 70% van buitenlandse schuld kwijt

Mexico scheldt Cuba 70 procent van zijn buitenlandse schuld kwijt voor een omvang van meer dan 487 miljoen dollar (356 miljoen euro). De resterende 30 procent moet Cuba in de komende tien jaar terugbetalen. Dat kondigde de Mexicaanse minister van Financiën Luis Videgaray vrijdag op radiozender MVS aan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 november 2013

Fitch zet outlook Spanje op stabiel

Kredietbeoordelaar Fitch heeft vrijdag de outlook van Spanje verhoogd naar stabiel, van negatief. De rating van Spanje bij Fitch blijft ongewijzigd op BBB.

Bron: apparata.nl
Geplaatst: vrijdag 1 november 2013

Sony heeft serieuze financiële problemen

Sony zit in zware financiële problemen. De verliezen stapelen zich op en kredietbeoordelaars omschrijven het bedrijf als ‘rommel’.

Gisteren werd bekend dat electronicaconcern Sony in het derde kwartaal veel meer smartphones verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Er gingen in totaal 10 miljoen telefoons over de toonbank, dat is 12 procent meer dan vorig jaar. De omzet uit de mobiele divisie van het bedrijf steeg met 39,3 procent naar 418 miljard yen (3,1 miljard euro). Desalniettemin verloor Sony nog 0,9 miljard Yen (6,7 miljoen euro) op de mobiele divisie. Dat is ruim 150 miljoen euro minder dan vorig jaar, maar toch.