Nieuws / Artikelen met het woord

58208 artikelen gevonden. Artikel 25566 tot 25570
Bron: niburu.co
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Beperking maximum salaris in Zwitserland?

Op 24 november gaan de Zwitsers naar de stembus om te bepalen of er een einde komt aan onzinnig hoge salarissen.

Het voorstel is dat de hoogst betaalde werknemer binnen een bedrijf niet meer dan 12 keer het salaris mag verdienen van de laagst betaalde.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Column Kees de Kort | Een ontzagwekkend laag niveau

Iedereen die zijn naam kan spellen, kan een lening krijgen om een auto te kopen in de VS. Goed voor de autoverkopen, maar het is weer een probleem op termijn, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: bovendien.com
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

ING gedagvaard voor het uitlenen van geld dat er niet is

Laat u niet afschrikken door de lengte van deze dagvaarding met toelichtingen en meer. Hij is voor de gemiddeld ontwikkelde mens redelijk tot goed te lezen en feitelijk een absolute ‘must’ voor iedereen omdat we allemaal met deze, door de politiek gesteunde, criminele bankierspraktijken te maken hebben, en voorál  diegenen die een lening zijn aangegaan.

Hoe meer mensen een inzicht krijgen hoe verderfelijk het bancaire systeem in elkaar steekt hoe moeilijker het voor bankiers en politici wordt om dit systeem in de toekomst te kunnen blijven handhaven. Zij functioneren louter en alléén door de onwetendheid van de mens en doen er alles aan om dit zo te houden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Verzadigde mens ziet weinig heil in solidaire maatschappij

Honger heeft een belangrijke impact op de houding tegenover de welvaartstaat. De steun die wordt verleend aan het concept van de welvaartstaat, heeft minder te maken met een bekommernis voor de armen dan met een strategie die voor het individu zelf een verdere toegang tot bronnen garandeert. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Aarhus University. De Deense onderzoekers stelden vast dat proefpersonen met een lagere suikerspiegel in het bloed meer geneigd waren om hun steun te verlenen aan een welvaartsbeleid dan collega’s met een hogere suikerniveau. Deze relatie kan volgens de wetenschappers vanuit een evolutionair standpunt worden verklaard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Europa maakt zich ernstig zorgen over deflatie

De jongste macrocijfers uit Europa geven weinig reden tot vreugde. Recent werd bekend dat het bbp van de Eurozone van kwartaal op kwartaal met slechts 0.1 procent is gegroeid.

Dat is een groei met 0,4 procent op jaarbasis en echt veel kan dat onmogelijk genoemd worden. In het juni kwartaal was er nog sprake van een groei met 1,1 procent. We mogen dus spreken van een duidelijke verzwakking en daar zijn hoofdzakelijk twee landen verantwoordelijk voor. En niet toevallig zijn dat ook de twee zwaargewichten van de Eurozone: Duitsland en Frankrijk.