Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 25581 tot 25585
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 23 oktober 2013

Tweederde Marketupdate lezers verwacht daling huizenprijzen

Uit een enquête op Marketupdate blijkt dat de meerderheid nog steeds rekening houdt met een daling van de huizenprijzen. Slechts een derde denkt dat de bodem bereikt is. Een soortgelijk percentage verwacht dat de prijzen nog 20 tot 30 procent zullen zakken! Dat zou betekenen dat we ongeveer halverwege de correctie zijn die in 2008 begon.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 23 oktober 2013

Globale welvaart bereikt nieuw hoogtepunt…voor 1 % van de bevolking

Het Credit Suisse Wealth Report geeft ontluisterende informatie.  Ondanks een decennium van negatieve returns op aandelen en het klappen van de huizenbubbel is de globale welvaart sinds het jaar 2000 “more than doubled“, tot het duizelingwekkende bedrag van 241.000 miljard dollar.

Maar wat blijkt : de ongelijkheid tussen de 1 % haves en de 99 % have nots is nog vergroot.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 oktober 2013

The Big Reset volgens Willem Middelkoop

In een column op RTL Nieuws heeft Willem Middelkoop het over de grootste financiële hervorming van de afgelopen 60 jaar die ons nog staat te wachten de komenden jaren, hij noemt het ‘The Big Reset’. Een zeer interessante column met een naar mijn mening vrij correcte kijk op de financiële toekomst.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 oktober 2013

Consumenten gaven minder uit in augustus

Consumenten hebben in augustus 2 procent minder uitgegeven aan goederen en diensten dan een jaar eerder. De uitgaven zijn net zo hard gekrompen als in juli.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 23 oktober 2013

ECB lanceert in november nieuwe ronde stresstests bij 124 banken

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat vanaf november de balansen van 124 banken uit de eurozone onderzoeken. De beoordeling zal 12 maanden duren en heeft als doel "het bevorderen van transparantie, herstel en vertrouwen", zo luidt het.