Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 25586 tot 25590
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 november 2013

Rusland dreigt Nederlands zuivelsector

Het aantal Nederlandse zuivelbedrijven dat exporteert naar Rusland zou binnen afzienbare tijd met twee derde kunnen afnemen, omdat het toezicht op de kwaliteit in Nederland faalt. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 16 november 2013

Speciale cel moet Oostblok-lonen aanpakken

Een speciale cel gaat de strijd aanbinden tegen de sociale dumping. Een werkgroep legt de laatste hand aan een voorstel van staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez, schrijft Gazet Van Antwerpen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 16 november 2013

Voer afgezwakte index in voor hogere inkomens

Indien ons land een systeem met een dubbele index zou gebruiken, dan zou dit voordelig zijn voor de concurrentiepositie ten opzichte van de buurlanden. Dat blijkt uit een studie die Henri Bogaert, commissaris van het Planbureau, en econoom Fanny Robette komende donderdag voorstellen op het Congres van Franstalige Economen. Dat schrijven de kranten L'Echo en La Libre Belgique.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 16 november 2013

Opnieuw miljardenschikking JPMorgan

JPMorgan zou dubieuze methodes hebben gebruikt bij de verkoop van hypotheekproducten. Beleggers zouden een te gunstig beeld van de producten hebben gekregen. Dat zou hebben geleid tot de problemen op de Amerikaanse huizenmarkt en de financiële crisis in de jaren na 2007.

Bron: debitcoin.org
Geplaatst: zaterdag 16 november 2013

10 redenen waarom de Bitcoinkoers zo hard stijgt

De laatste weken is de Bitcoinkoers in alle currencies op alle exchanges hard doorgestegen. Met een huidige Bitstamp koers van $429 (€318)  is de totale waarde van de Bitcoin-economie inmiddels groter dan $5 miljard (€3.7 miljard). Uiteraard nodigt dit hele volksstammen uit om te roepen dat een complete crash nabij is. Niet zelden hebben degenen die het hardst roepen, het meeste spijt dat ze niet zijn ingestapt. Dit artikel noemt echter 10 goede redenen waarom de koers zo hard is gestegen en waarom dit door kan gaan. Het verklaart waarom ‘een hype’ niet aan de recente stijgingen ten grondslag ligt. Hieronder een vrije vertaling van de redenen, toegespitst op de Nederlandse/Vlaamse situatie: