Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 25611 tot 25615
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 november 2013

Top hedge fund manager maakt zich zorgen

Met een Wall Street rond recordniveaus moet het voor de grote namen in de haute finance toch een feest zijn. Dat is niet helemaal het geval.

David Einhorn van Greenlight Capital, beroemd geworden door zijn gok tegen Lehman Brothers in 2008, maakt zich zorgen over de houdbaarheid van de ‘ongekende koersrally’ op Wall Street. Hij positioneert zichzelf dan ook conservatiever met zijn hedge fund, nadat hij al maanden waarschuwt voor het langdurige koersfeestje op de beurzen. Vorig jaar al vergeleek Einhorn de onorthdoxe maatregelen van de centrale banken met het eten van teveel geglazuurde donuts. Die smaken prima, op korte termijn is er niets aan de hand, maar de gevolgen voor de gezondheid op de langere termijn zijn niet best.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 november 2013

Jim Sinclair: goud gaat naar $50.000

We zijn op weg naar de vernietiging van ons geld, zegt Jim Sinclair in een interview met Greg Hunter van USA WatchDog. We zien de ontwikkeling waarbij de Verenigde Staten transformeert van de meest machtige staat ter wereld naar een of andere bananenrepubliek.

Volgens Jim Sinclair zal de Amerikaanse dollar totaal vernietigd worden als hyperinflatie optreedt. Een van de aanstokers zou kunnen zijn wanneer Saoedi-Arabië de dollar laat vallen. Als de Saoedies hun olie niet meer verkopen in dollars, zal de koopkracht van de dollar zienderogen dalen en betalen ze in de Verenigde Staten vier tot vier keer zoveel voor hun brandstoffen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 november 2013

Deze aandelen zijn spotgoedkoop

Beleggers krijgen zelden opportuniteiten om bedrijven aan deze prijzen te kopen. Ze zijn de beste, ze bulken van het cash geld en ze zijn belachelijk goedkoop. Een bedrijf als Apple bezit 10% van de totale cashberg van de Amerikaanse bedrijven, maar het staat als technologiebedrijf daarin niet alleen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 1 november 2013

Failliete olietycoon raakt BV Nederland

Nederlandse banken, scheepsbouwers en oliebedrijven lopen kleerscheuren op door het imploderen van het imperium van de Braziliaanse ex-miljardair Batista. Als de scheepsbouwpoot (OSX) van zijn Grupo EBX in de val van oliebedrijf OGX wordt meegesleurd, dreigt ruzie tussen talloze schuldeisers om schaarse poet.