Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 25631 tot 25635
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Europees energiebeleid een totale ramp

De inzet van de EU voor meer alternatieve energie is behoorlijk uit de hand gelopen. Wat heet: de energierekening explodeert en het eind daarvan is nog niet in zicht.

Huishoudens betalen de tol voor veel te ambitieuze CO2 doelstellingen die, laten we het voorzichtig zeggen, gestoeld zijn op de aanname dat CO2 verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. U weet wel: die opwarming die al 16 jaar lang maar niet wil komen en ook niet wetenschappelijk onomstotelijk is vastgesteld.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

In het nieuwe egalitaire Europa zit Duitsland nu in de beklaagdenbank

John MacDougallNa het IMF, de Amerikanen en de Britten zijn het nu de Portugezen en de Belgen die denken de Duitsers de les te moeten lezen en die kritiek formuleren op het Duitse handelsoverschot:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 november 2013
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Sentiment in de goudmarkt laat verbetering zien

Er bestaat zelfs een index voor het sentiment in de goudmarkt... Handelaar BullionVault meet de verhouding tussen het aantal klanten dat goud koopt en goud verkoopt en maakt daar een index van. Bij een cijfer boven de 50 zijn er meer kopers dan verkopers. In oktober kwam het cijfer uit op 54,3, het hoogste niveau in zes maanden. Het record was in september 2011, toen de index uitsloeg naar 71,1.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Zaterdag is het moment van de waarheid voor China en de wereldeconomie

Zaterdag is het moment van de waarheid voor China en de wereldeconomie. Jonathan Holslag, Chinakenner en docent Geschiedenis van de buitenlandse betrekkingen (VUB)

376 Chinese Partijleiders komen zaterdag samen. 'Een moment van de waarheid voor de nieuwe Chinese leiders én de hele wereldeconomie, zegt China-kenner Jonathan Holslag: 'Peking wil een laatste grote industriële sprong voorwaarts maken.'