Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 25636 tot 25640
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Wordt uitlevering van fysiek goud een probleem?

Het begint er steeds meer op te lijken dat centrale banken, in het bijzonder de Amerikaanse FED, lang niet zoveel goud in bezit hebben als officieel wordt beweerd Dat blijkt onder andere uit het verzoek van Duitsland in januari van dit jaar om 300 ton goud te

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Goud shorten? Heel onverstandig

Spelbepalers als Goldman Sachs gebruiken drogredenen om hun verkoopadvies in goud te onderbouwen. De redenering is soms zelfs ronduit simpel. Vreemd voor een bedrijf met de slimste koppen in dienst.

Dat het op de goudmarkt hard tegen onzacht gaat staat als een paal boven water. In de praktijk stellen we vast dat de derivatenmarkt zich lijnrecht tegenover de fysieke markt heeft gezet. De fysieke kopers van goud ondersteunen de goudmarkt, de derivatenmarkt stelt zich aan de verkoopzijde op.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Een basisinkomen voor iedere Nederlander : de ideale wereld? (deel 1)

We schreven al eerder over het onderwerp en de Zwitsers gaan er weldra effectief over stemmen : het basisinkomen.  Het idee verwezenlijken zou heel wat maatschappelijke en economische problemen in één klap uitwissen : de werkloosheid, de armoede, de stress bij de werkenden, het eeuwige streven naar materialisme zelfs kunnen inperken…  Het zou au fond betekenen : investeren in mènsen.  Diegene die interessant werk doet en dit graag doet zou blijven werken; diegene die zijn en haar taken met grote tegenzin uitvoert en afstompend werk verricht zou iets anders kunnen gaan doen, vrijwilligerswerk bijvoorbeeld ten bate van de maatschappij.  De ideale wereld?