Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 2566 tot 2570
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Niet Gates maar Poetin is de rijkste man ter wereld

Bill Gates prijkt al jaren aan de top van de Forbes lijst met rijkste mensen ter wereld. Een recente update geeft Gates een vermogen van $86 miljard. Maar in de lijst van Forbes wordt geen rekening gehouden met wereldleiders en dictators die hun macht gebruiken voor eigen belang. Volgens John Oliver is niet Gates maar Poetin de rijkste man ter wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Hoe beleggen in grondstoffen nodig voor de Gigafabriek van Tesla en de opmars van elektrische voertuigen

Dit is een gigantische opportuniteit. Het tijdperk van de fossiele brandstoffen zal waarschijnlijk stilaan zijn piek bereiken. Elektrische voertuigen nemen het initiatief over. Dat wil zeggen dat er de komende jaren/decennia een gigantische vraag gaat zijn naar grondstoffen voor batterijen. Welke grondstoffen zijn belangrijk, en welke mijnaandelen gaan hiervan profiteren?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Duitse rente naar dieptepunt van -0,9%

Sinds de verkiezing van Trump lijkt de rente op staatsobligaties in de Verenigde Staten en in Europa weer te stijgen, maar dat is niet voor alle staatsleningen het geval. Zo bereikte de rente op Duitse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar deze week een nieuw dieptepunt van -0,9%.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Documentaire: Death by China

Donald Trump won in november de verkiezingen met zijn belofte om werkgelegenheid terug te halen naar de Verenigde Staten. Volgens de nieuwe president hebben landen als China, Mexico en Duitsland te lang geprofiteerd van een goedkope munt, waardoor veel werkgelegenheid in eigen land verloren is gegaan.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Lef is terug

Politiek en financieel is de onzekerheid groot in Europa. Toch verschenen gisteren goede cijfers over de inkoopmanagers in de eurozone. Zelfs BNR-macro-econoom Kees de Kort kan enig optimisme niet onderdrukken...