Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 25651 tot 25655
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Van goudstandaard naar oliestandaard

Ooit stapte de dollar over van een goudstandaard naar een oliestandaard. Nu begint deze oliestandaard (petrodollar) instabiliteit te vertonen. Een cocktail van een groeiende wereldbevolking, grondstoffenhonger en een verpauperende dollar zetten enorme druk op het accepteren van deze dollar en het functioneren van het huidig financieel systeem. Men zet alles in op groei. Onze welvaart moet daarvoor plaatsmaken. Juist: groei en welvaart zijn twee verschillende zaken!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

DOCU : De Wall Street Code

De Wall Street Code is het derde deel van een uitstekende documentaire-reeks van Tegenlicht. Deel 1 was: De Alchemisten van Wall Street en deel 2: Inside the Black Box.

De handel op de financiële markten gebeurt voor het grootste deel al door computers – daar daar kan geen mens meer tegenop.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 november 2013
Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Rabobank-leden dumpen certificaten

Klanten van Rabobank hebben vorige maand veel zogenoemde ledencertificaten van de bank verkocht. Dat bevestigde Rabobank woensdag.

Volgens Rabo werd in oktober een recordaantal van 15 miljoen certificaten aangeboden door klanten. Die certificaten zijn achtergestelde leningen, wat betekent dat de houders bij eventuele financiële problemen van de bank achteraan in de rij met schuldeisers moeten aansluiten. In totaal staan 277 miljoen certificaten uit.