Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 25666 tot 25670
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 31 oktober 2013

Amerikaans tekort op laagste peil sinds 2008

De uitgaven van de overheid waren in het afgelopen boekjaar, dat eind september werd gesloten, ruim 680 miljard dollar (495 miljard euro) groter dan de inkomsten.

Een jaar eerder bedroeg het tekort nog 1090 miljard dollar. Het tekort werd kleiner door de automatische bezuinigingen en belastingverhogingen die in januari van kracht werden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 oktober 2013

De snelle val van miljardair Eike Batista

Eike Batista… Ooit stond hij bekend als een meedogenloze zakenman. Vandaag wankelt de voormalige miljardair op de rand van de financiële afgrond. Maar zijn zakenimperium staat op omvallen, nu zijn belangrijkste bedrijf OGX op het punt staat om het faillissement aan te vragen, volgens insiders.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

QE zal niet stoppen...

Volgens econoom Edin Mujagic hoeven we niet te rekenen op tapering, de afbouw van het stimuleringsprogramma van de Amerikaanse centrale bank. De QE blijft en we moeten er serieus rekening mee houden dat de geldpers in de toekomst nog harder zal draaien. Lees de analyse van Mujagic op Marketupdate.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

FED houdt stimuleringsprogramma op $85 miljard

De Federal Reserve wijzigt niets aan haar monetaire beleid, zo blijkt uit de FOMC notulen die vanavond werden vrijgegeven. De centrale bank blijft $85 miljard in de economie pompen door hypotheekleningen en staatsobligaties op te kopen. De goudprijs zakte op dit 'nieuws' met 1%, de zilverprijs dook 1,6% onderuit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Barroso haalt fel uit naar de VS

Op een toch wat vreemd moment heeft de grote baas van de EC besloten eens stevig uit te halen naar Washington. Barroso haalt stevig uit in een interview met Reuters.

Wat is er aan de hand? De VS heeft, weliswaar tijdelijk, het gedoe rond het schuldenplafond opgelost, de federale overheid draait weer op volle toeren en juist nú haalt Barosso in een interview met Reuters stevig uit naar de VS. Nu staat de relatie tussen Europa en de VS al danig onder druk van het spionage schandaal,mogelijk dat dit een rol speelt.