Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 25671 tot 25675
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Chavez: “Het kapitalisme heeft gefaald, het socialisme is de weg vooruit”

Hugo Chavez was van 1999 tot zijn overlijden in 2013 de president van Venezuela.  Hij leidde een geheel socialistische staat. Lange jaren van massastakingen, protestacties, land- en bedrijfsbezettingen, zelfs revolutionaire opstanden hebben uiteindelijk linkse regeringen aan de macht gebracht in een deel van Latijns-Amerika: het genoemde Venezuela, maar ook Bolivië, Ecuador en Cuba en in veel mindere mate Brazilië.  Na eeuwen onder het Amerikaanse imperialistische juk te hebben geleefd, hebben deze volkeren zich daarvan uiteindelijk ”bevrijd”. Het is dan ook geen wonder dat zij het kapitalisme associëren met al wat slecht is. Slecht voor de mens, slecht voor het land, slecht voor de natuur.  Het werelddeel heeft een heel eigen geschiedenis achter zich en deze reactie mogen we hun zeker niet kwaad dulden.

Bron: geenstijl.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

EC: Nederlandse economie slechtste ter wereld

Vandaag is kabinet Rutte 2 exact een jaar oud. In een jaar tijd zijn er vele akkoorden gesloten en ook weer zinloos verklaard, is de coalitie wegens een minderheid in de Eerste Kamer uitgebreid met de SGP, de CU en D66 én bent u vanuit het Haagse onophoudelijk verzocht om nu toch eindelijk eens die nieuwe auto te kopen. Na een jaar Rutte is het dus eens hoog tijd om de balans op te maken, en joeperdepoepie wat een feest: de Europese Commissie heeft vandaag haar nieuwste economische verwachtingen voor de lidstaten bekend gemaakt. Hele overzicht van alle landen hier, het hoofdstuk over Nederland daar ( pdf) en voor de algehele samenvatting in één plaatje klikt u op deze roze letters. De vooruitzichten voor Nederland zijn er in vergelijking met de vooruitzichten uit mei bepaald niet beter op geworden. De krimp in 2013 gaat van 0,4% naar 1,0% BBP en voor 2014 gaat de voorziene groei van 1,2% naar 0,2%. De werkloosheid blijkt hoger uit te vallen dan eerder gedacht, Rutte krijgt het begrotingstekort niet op orde én de staatsschuld stijgt van 71,3% in 2012 naar 76,9% van het BBP in 2015. Wat is dat toch met die voorspellingen iedere keer? Steevast krijgen we te horen: volgend jaar, volgend jaar zal het beter gaan. Ieder jaar gaat het volgend jaar beter. Iemand, wanneer is dat 'volgend jaar' waar ze het steeds over hebben? Het meest vervelende? Nederland is nu officieel het zorgenkindje van Europa. Dit zogeheten beste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog blijkt een totale ramp voor de economie. Auto kopen?

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

'EU beboet zes banken voor rentefraude'

Zes grote financiële instellingen kunnen boetes tegemoet zien van de Europese Commissie voor fraude met een rentetarief dat banken gebruiken voor onderlinge transacties.