Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 25686 tot 25690
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Na de ‘valutaoorlog’ komt ‘de dood van het geld’

De wereld komt steeds dichterbij het endgame, zegt James Rickards, die na de bestseller ‘Currency Wars’ een nieuw boek schreef dat begin 2014 uitkomt, genaamd: “The Death Of Money. The Crony Collapse of the International Monetary System”.

Rickards is een Amerikaanse advocaat, econoom, schrijver en investeringsbankier met 35 jaar ervaring in Wall Street. Hij waarschuwde indertijd zijn cliënten voor de financiële crisis, de val van de dollar en een sterke stijging van de goudkoers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Belastingontwijking NS kostte staat 21 miljoen

Door de belastingontwijking van de NS via een dochteronderneming in Ierland is de staat vorig jaar 21 miljoen euro aan inkomsten misgelopen. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Plan moet arbeidsongeschikten weer aan gepast werk helpen

Een overeenkomst tussen het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV), de verzekeringsinstellingen, de Brusselse en Vlaamse diensten voor arbeidsbemiddeling (Actiris, de VDAB, PHARE en Bruxelles Formation) moet arbeidsongeschikte mensen geschikt werk helpen vinden. De overeenkomst werd vandaag ondertekend bij het RIZIV.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

China heeft 10 mio banen nodig, per jaar

Niet alleen Europa heeft miljoenen (19) banen nodig. Wat dacht u van China? Het reusachtige Aziatische land heeft minstens 10 miljoen banen nodig… per jaar.

In China is alles groter: waar aan het begin van de 20e eeuw de totale bevolking circa 400 mio bedroeg, stopt de teller nu pas bij afgerond 1,4 mrd. Zo bezien valt het totale aantal banen per jaar van 10 mio nog mee. Ter vergelijking: de werkloosheid in de Eurozone ligt op een kleine 20 mio. Nog een vergelijking: waar de Eurozone worstelt om de groei überhaupt op 1 procent te krijgen, mikt China op een jaarlijkse economische groei van 7,5 procent. Dat is weliswaar iets lager dan de voorheen geprojecteerde 7,5 – 8 procent, maar uiteraard vele malen hoger dan wij in Europa zullen zien. Van dat soort groeipercentages kunnen we hier slechts dromen.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

WRR: Vergroening economie geen keuze maar noodzaak

In een maandag gepresenteerd rapport drukt de WRR premier Rutte op het hart de Nederlandse economie te verduurzamen.

Het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) bepleit dat Nederland de focus moet verschuiven van macro-economische kwesties, zoals staatsschuld en inflatie, naar het verdienvermogen van het land.