Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 25691 tot 25695
Bron: visionair.nl
Geplaatst: zondag 20 oktober 2013

Zware strafheffing belastingparadijzen lost schuldencrisis op,

Een groot deel van de rijkaards betaalt nauwelijks belasting. We hebben het dan niet over schlemielen die een paar kilometers teveel met een auto van de zaak rijden, maar over handige jongens met doortrapte constructies om zoveel mogelijk belasting te ontwijken. Wat zijn de mogelijkheden om hier het geld te halen?

In 2013 zijn belastingparadijzen veelvuldig in het nieuws gekomen. Zo is nu algemeen bekend dat Nederland een belangrijke rol speelt in het internationale belastingontwijkingsnetwerk. Echter: nadat geld is verdiend, moet het ergens weggestopt worden. De Amerikaanse belastingdienst, de IRS, heeft uitgebreide ervaring met financiële cowboys die de mazen van de belastingwet verkennen en treedt dan ook agressief op tegen belastingontduikers. Ook de fiscus in de meeste andere westerse landen doet dat. Het Angelsaksische recht (en overigens ook dat van o.m. Liechtenstein) kent een vernuftige constructie uit de middeleeuwen, de trust. Stel, miljonair Floris-Jan Rijckert is grootaandeelhouder van megaconcern Schatkist BV. Er kan nu in bijvoorbeeld Panama een stichting op worden gericht met bijvoorbeeld de aandelen van bedrijf Schatkist BV er in. Deze stichting, beheerd door een Panamees trustkantoor, krijgt vervolgens via een trustakte (Trust of Foundation of Trust of Stiftung) de opdracht om te handelen in het belang van Rijckert. Echter, op papier bezit Rijckert niets, en hoeft dus ook geen belasting te betalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 20 oktober 2013

Eurozone nog niet uit recessie

Het is nog te vroeg om te verklaren dat de eurozone uit de recessie is. Dat zegt een groep van meer dan 700 economen, verenigd in het Centre for Economic Policy Research (CEPR).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 20 oktober 2013

Goudmijnaandelen: shorters druipen af

Beleggers in goud en goudmijnaandelen hebben een lastige tijd achter de rug. Wij zien steeds sterkere signalen dat er opnieuw een gouden tijd aanbreekt voor de goudmijnsector.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 20 oktober 2013

Heeft de EU het lot van de traditionele low-cost vliegtuigreis bezegeld?

Het merendeel van de 450 Europese luchthavens is klein, verlieslatend en zowat 85% is eigendom van de overheid. Deze luchthavens ontvangen significante subsidies van enthousiaste lokale politici en gebruiken dat geld vervolgens om low-cost maatschappijen als Ryanair goedkope landingsrechten aan te bieden. Hier komt binnenkort verandering in, met alle gevolgen van dien.

The Economist:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 20 oktober 2013

DOCU “Terms and conditions may apply” : léés voor u verder gaat!

Wie leest eigenlijk de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid (“terms and conditions”) verbonden aan websites die hij/zij bezoekt, telefoontjes die je pleegt of app’s die je gebruikt? Inderdaad : geen hond.  Op steeds meer sites die je aanklikt komt tegenwoordig prominent “I Agree” of I Don’t Agree”, en wie niet akkoord gaat raakt ook niet verder.  Maar niemand weet waarmee hij instemt, niemand die “de kleine lettertjes” ook echt uitpluist.  Nochtans wordt hiermee ongelofelijk veel informatie over ons verzameld en zelfs doorverkocht, allesmaal zonder dat we dit beseffen of er zelfs maar van op de hoogte zijn in de praktijk.  Het sleutelwoord is

Het sleutelwoord is privacy…en het is er erg mee gesteld…  Kijk naar volgende documentaire en verwonder u!